Festival PUUR in Gebouw-T groot succes Festival PUUR in Gebouw-T groot succes

Muziek zoals muziek moet zijn: puur en oprecht

, Vera Salemink

Festival PUUR in Gebouw-T groot succes

Muziek zoals muziek moet zijn: puur en oprecht

Vera Salemink ,

Op 19 april 2014 is het eerste singer-songwriter festival in Gebouw- T, genaamd PUUR, een feit. Maaike Ouboter, Eefje de Visser, Tagarine, Meindert Talma, Clean Pete + Anne Soldaat en de winnaar van de Singer-Songwriter Contest Liesanne mogen de avond verzorgen met pure muziek. Dit doen ze vol overgave.

Direct bij binnenkomst word je als bezoeker welkom geheten met een gratis biertje. Je kunt direct voelen dat het een bijzondere avond gaat worden. In de zaal staan stoeltjes klaar en dit doet mij gelijk denken aan een theaterzaal, heel intiem en sfeervol.
 
Liesanne bijt de spits af. Dit doet ze samen met Jens die haar begeleidt op gitaar. Het publiek is rustig en luistert aandachtig naar de heldere stem en mooie teksten van deze lieve dame. Bij het laatste nummer zingt Jens mee, een mooie aanvulling. 
 
Het tweede optreden van de avond wordt verzorgd door Eefje de Visser. Eefje, die bekend staat om haar oprechte en originele liedjes, straalt vanavond rust uit. In de zaal hangt een relaxte sfeer. Liedjes als ‘Ongeveer’, ‘Schip’ en ‘De Bedoeling’ brengen de aanwezigen in de zaal in een trance. Eefje slaagt er goed in om haar gitaarspel en zang af te stemmen op de bijzondere entourage van het Bergse poppodium. Het lijkt werkelijk alsof Eefje je toezingt in je eigen woonkamer.
 
Nadat Clean Pete samen met Anne Soldaat in de T-Up een prachtig optreden hebben verzorgd, is het nu de beurt aan Tangarine om er één op het hoofdpodium te verzorgen. Tussen de nummers door vertellen de mannen met veel humor verhalen uit hun verleden. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, maar dat kun je ook verwachten van een tweeling…
 
Meindert Talma benadert het begrip ‘puur’ op een geheel andere manier. Soms was hij rauw, zelfs hard en af en toe melancholisch. Zijn teksten brengen de zaal aan het lachen doordat Meindert een goed gevoel voor timing heeft.
 
Als laaste mag Maaike Ouboter het podium betreden. De verhaaltjes die Maaike zingt raken de mensen in de zaal erg diep, zeker met haar ‘Dat ik je mis’. Je merkt dit doordat iedereen geconcentreerd aan het luisteren is. Ze heeft twee mannen meegenomen om haar muzikaal te begeleiden. De violist begeleidt prachtig en ook de contrabassist ondersteunt samen met het gitaarspel van Maaike de mooie melodielijnen, die ze op een voortreffelijke manier in haar nummers verwerkt heeft.
 
Een mooie afsluiting van de eerste editie van het singer-songwriter festival PUUR. Voor mij was dit een groot succes en ik kijk dan ook uit naar het vervolg.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland