Weitjerock line-up is compleet Weitjerock line-up is compleet

Compact Disk Dummies sluiten af in IJzendijke

, Gijs Kamphuis

Weitjerock line-up is compleet

Compact Disk Dummies sluiten af in IJzendijke

Gijs Kamphuis ,

De line-up voor WeitjeRock is rond. Met de bevestiging van Compact Disk Dummies, The Happy, Han Solo en Fourward is het affiche vol. Het festival wordt geopend door Steenworpwinnaar Clear Clamour.

De broers Lennert en Janus Coorevits staan beter bekend als Compact Disk Dummies. Deze twee Belgen sluiten Weitjerock in hun stijl af. En dat betekent, dansen, dansen en nog eens dansen. Deze electro punkband won twee jaar geleden de Rock Rally van Humo en speelde ook al eens Pukkelpop plat. Dat wordt nog wat in de weide van IJzendijke.
 
Ook Vlaams is The Happy, maar iets minder nieuw dan het persbericht van Weitjerock ons wil doen geloven. Zeker niet minder leuk. Muzikaal bruist dit vijftal als geen ander. Deathpop noemen ze het zelf, maar radiovriendelijke poprock vat hun muzikale spectrum ook wel samen. The Happy wordt aangevoerd door Das Pop gitarist Reinhard Vanbergen, met verder aan boord Isolde Larsoen (o.a. Daan) en Naima Joris (Isbells). Janne Vanneste is de zus van Steak Number Eight zanger Brent Vanneste en zo zie je maar, ook de Vlaamse muziekwereld is klein.
 
Voor het onderdeel cabaret wordt komiek Han Solo ingevlogen. Nee, niet acteur Harrison Ford die zijn Star Wars rol komt uitvoeren, maar de Vlaamse grappenmaker met dezelfde artiestennaam. Want acteur/regisseur Han Coucke is naast de vertolker van Han Solo tevens de regisseur van comedians als Philippe Geubels, Freddy De Vadder, Henk Rijckaert en Steven Mahieu. Als de zogenaamd enige rechts extremistische cabaretier van de Benelux wil hij graag stof doen opwaaien. Hopen dus op een droge warme zomer. Dan moet dat aan de Krabbegatweg geen problemen opleveren.
 
Uit de Weitjerock bandpoule is Fourward uitgekozen en zoals gezegd mag Steenworp winnaar Clear Clamour de dag openen. En daarmee is de volledige line-up als volgt:
 
De Staat, Compact Disk Dummies,The Sore Losers, Customs, The Happy, Han Solo, Eva Auad, Tubelight, Dyl’N, The Elementary Pinguins, Fourward, Clear Clamour
 
Voor meer informatie www.weitjerock.com 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland