ZNF: Jimmy Dumbbel en Ilse DeLange muzikale opening Nazomerfestival

DeLange brengt eerbetoon aan BLØF

Tekst: Dennis de Waard Foto's: Lex de Meester ,

Begin september luidt het Zeeland Nazomerfestival het culturele jaar in met twee weken aan theater, dans en muziek. Het evenement vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats in Middelburg. Aan Jimmy Dumbbel en Ilse DeLange de eer om het Nazomerfestival muzikaal af te trappen.

Het publiek verzamelt zich op een goedgevuld Abdijplein. Voordat Ilse DeLange het podium betreedt, mag Jimmy Dumbbell op het POPAANZEE-podium het publiek opwarmen. Deze heren uit Bruinisse hebben al enige bekendheid gekregen doordat ze in het voorprogramma stonden van Jurk! en Racoon. Ze worden met gemak als ‘britpop-band’ gezien. Een band met veel talent. Hun geluid maakt het eerst wat onrustige publiek enthousiast, al zijn er wel een paar schoonheidsfoutjes te ontdekken…
 
Na Jimmy Dumbbel komt de zangeres waar iedereen op het Abdijplein voor lijkt te zijn gekomen. Ilse DeLange speelt al snel in haar set de bekendere nummers, maar verrast het Zeeuwse publiek met een cover van BLØF. “Ik wil gewoon zeggen dat ik BLØF te gek vindt”, zegt ze voordat ze ‘Liefs uit Londen’ inzet. Dit eerbetoon in de provincie van BLØF wordt door het publiek geweldig goed ontvangen, al is deze 3voor12/Zeeland-redacteur een echte BLØF-purist die zweert bij het origineel.
Na een tjokvol optreden van twee uur lang, is de dertiende editie van het Zeeland Nazomerfestival een feit. Later in de week staan optredens van onder meer Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob gepland. Genoeg om naar uit te kijken!