Zaterdag Kashfest in Oostburg

The Monolith Deathcult en Spoil Engine publiektrekkers.

Gijs Kamphuis ,

Liefhebbers van de hardere genres weten het al een paar jaar. Wie goede death en trash metal wil horen moet eens per jaar naar Kashfest. Voor de vierde keer heeft organisator Martijn van den Beukel een prima programma in elkaar gesleuteld, waarin hij kwaliteit altijd verkiest boven kwantiteit. Dat wordt weer headbangen aanstaande zaterdag in The Lane in Oostburg.

Begon het festival vorig jaar nog op vrijdagavond, dit jaar is het weer een eendaags gebeuren. De volgende vijf bands zijn te zien op het Kashfest podium.
 
Het uit Delft afkomstige Carceri bijt het spits af. Deze death metalmannen brachten vorig jaar hun debuutalbum ´The Good Must Suffer The Wicked´ uit en gingen op een korte Europese tournee met death metalgrootmacht Suffocation. Het is ook die band die terug te horen is in het geluid van deze Zuid-Hollanders. Vocalist Cees de Vlieger zorgt er voor dat het eigen geluid van zijn band behouden blijft.
 
Klaïton is nog maar net opjacht op succes. Deze band uit midden Zeeuws-Vlaanderen speelden vorige week hun eerste show. De band met een verleden in Polluted Inheritance en Burial staat garant voor een stevige pot muziek. Eerst noemde de act zijn geluid cliché death metal maar nu al evalueert het vijftal zo dat daar geen sprake meer van is. Lees hier meer over Klaïton in het interview dat 3voor12zeeland had met gitarist Erwin Wesdorp.
 
Speelt Klaïton al dicht bij huis. Spoil Engine drummer Mathijs Quaars kan lopend naar dit evenement toe. De trommelaar uit Oostburg is naast zanger Niek Tournois de tweede Zeeuws-Vlaaming in deze verder Belgische band. De groep maakt moderne metal voor een breed publiek. De act speelde op Pukkelpop en Master of Rock en deed de support voor onder andere Fear Factory en Megadeath. 
 
De show van Bodyfarm zal de eerste zijn na het uitkomen van hun tweede cd ´The Coming Scourge´, een dag eerder. De band uit Amersfoort toert zich een slag in de ronde en krijgt louter goede kritieken voor hun energieke shows. Bassist Harry van Breda was vorig jaar ook op Kashfest te zien met zijn andere band I Chaos en zal ook deze editie zorgen voor de nodige decibellen.  
 
Dat Nederland een aardige woordje mee spreekt op het gebied van extreme metal komt mede door de afsluiter van de avond The Monolith Deathcult. Deze Supreme Avant-Garde Death Metalmachine is al dik tien jaar bezig en bracht met hun laatste album ‘Tetragrammaton’ een on-Nederlands goede plaat uit (82 op 100 in Aardschok magazine) De groep mocht zodoende aantreden op de Graspop Metal Meeting, Dokkum Open Air en Baroeg open Air. Na heel Europa plat te hebben gespeeld is nu Oostburg aan de beurt. Dat mag je als metaliefhebber niet missen. 
 
Tijdschema Kashfest.
19:00 – 19:30 Carceri
19:50 – 20:20 Klaïton
20:40 – 21:30 Spoil Engine
22:00 – 22:45 Bodyfarm
23:15 – 00:15 The Monolith Deathcult