De Pit klaar voor eerste editie Grondslag

Interview met organisatie dancefeest

Marjoleine Kramer ,

Tijdens haar laatste editie in juni is het oude FQB Night in Terneuzen met een transformers thema omgetoverd tot Grondslag. De eerste editie onder de nieuwe naam is zaterdag 28 september weer gewoon in De Pit in Terneuzen. De nieuwe organisatoren vertellen hoe ze van plan zijn de drum and bass feesten in De Pit voort gaan zetten.

De kersverse organisatoren Dominique de Maillie en Laurens Suij hebben voor een safari thema gekozen deze eerste editie. "We willen mensen meenemen op reis. We doen dus veel aan de vormgeving in de zin van aankleding van de ruimte en de visuals", vertelt de Maillie. (Visuals zijn de bewegende beelden die naast een DJ te zien zijn.) De Maillie en Suij maken deze visuals zelf. Ze studeren eventmanagement in Amsterdam en hebben hun eigen bedrijf in visuals, Visual Vibes. "Met de beelden nemen we de bezoekers dus mee op reis."
 
De eerste artiest op het programma is de Vlissingse SubDimension. Hij draait dubstep. Red Lebanon neemt het daarna van hem over met zijn D&B en dubstep. Red Lebanon heeft ook op Prospect in Rotterdam gedraaid voor 1500 tot 2000 mensen. Een grote naam dus voor een zaaltje dat maximaal 275 bezoekers kan hebben. Pacman is nog vrij underground met zijn jungle muziek sluit hij de avond af. 
 
De jongens willen een wow-effect creëren door hun gasten een compleet plaatje aan te bieden. Muziek, aankleding en beelden en licht sluiten dus naadloos op elkaar aan. Gasten kwamen op de oude edities soms zelfs verkleed naar het thema. Dat is bij Grondslag ook echt de bedoeling: "We hopen dat zoveel mogelijk mensen in een safari outfit komen, op zo'n feest ben je toch losser dan normaal."
 
De Mailie en Suij proberen zich te richten op lokaal talent: "Het zou leuk zijn als we de studenten die oorspronkelijk van uit Zeeuws-Vlaanderen komen, terug naar hun roots krijgen voor D&B en dubstep. Wij zijn de enige in Zeeuws-Vlaanderen die nog iets met deze muziekgenres aanbieden."
Omdat de heen- en terugreis vanuit Walcheren en Noord- en Zuid-Beveland wel een probleem is, wisselt Grondslag ook tips en ideeën uit met D&B In Your Face uit Middelburg. Want hoe meer mensen het daar kennen en de moeite vinden om naar 'de overkant' te komen, hoe meer er ook daadwerkelijk zullen bob'en of een slaapplaats vinden. Dezelfde problemen spelen met de grens naar België. 
 
Het is niet de eerste keer dat Dominique de Maillie en Laurens Suij een d&b en dubstep evenement organiseren. Ze hebben de organisatie over genomen van DJ Fun-Q Bator (FQB). Voorlopig wordt er nog gerekend op 200 man, maar De Pit kan totaal 275 bezoekers kwijt. Grondslag wordt in de toekomst ongeveer eens in het kwartaal gehouden. De tweede editie is in februari nadat de studiefinanciering is overgemaakt.
 
Meer info:
www.visualvibes.nl of www.facebook.com/grondslag