Dieselburner en Monsun stelen de show in Zierikzee

Hoofdact Liar’s Dice niet in vorm

Dennis de Waard ,

Er staat op deze zaterdagavond een avondje stevig rocken op het programma in Brogum, Zierikzee. In het voorprogramma staan Dieselburner, een krachtig rockduo uit Rotterdam, en het Goese Monsun and The Majestic Masters of Mayhem. De hoofdact van vanavond is het eveneens uit Rotterdam afkomstige Liar’s Dice. Kortom, de nekspieren kunnen weer losgemaakt worden…

Dieselburner begint de set met een fragment uit de animatieserie ‘Pinky and the Brain’. Het is misschien als komische noot bedoeld, maar het duo lijkt er doodserieus over. Na het fragment ‘ontploffen’ de boxen en begint de snoeiharde rock van de gitarist en drummer. Beide heren knallen hun hele set er doorheen. Geen minuut verveelt. Tussen de nummers brult de zanger wat richting het publiek dat vrolijk staat te headbangen. De drummer maakt het optreden boeiend. Hij zoekt zijn limiet op, om die vervolgens lachend en zonder enige moeite te overschrijden.
 
Daarna is het de beurt aan Monsun and The Majestic Masters of Mayhem. Dit rocktrio brengt stevige garagerock met een vleugje blues. Een tikkeltje rustiger dan voorganger Dieselburner. Aan de bandleden onderling is goed te zien dat ze het naar hun zin hebben op het podium. Een klein minpuntje is wel dat er net iets te veel tijd tussen de nummers genomen wordt, waardoor het publiek algauw kreten als “Spelen!!” richting de band slingert. Toch speelt de band de beste show van de avond.
 
Als afsluiter volgt hoofdact Liar’s Dice. De sfeer zit er goed in, want al bij het eerste nummer wordt er flink geheadbangd. Opeens houdt de band “even een pauze van tien minuten”, en laat het publiek stomverbaasd achter. Na de beloofde tien minuten treedt de band alsof er niet is gebeurd weer vrolijk het podium op om de set te vervolgen. Er wordt geen reden voor de onverwachte pauze gegeven, en dat levert hier en daar wat irritatie op. Jammer dat ook van de zang niets te verstaan is. De toetsenist lijkt niet echt een prominente rol in de band te hebben, en valt een beetje buiten de boot. Luid, dat is het sleutelwoord van de band. De nummers knallen er in een rap tempo doorheen, maar lijken niet helemaal te kloppen, vanwege spontane tempowisselingen. En dan is daar weer die zang die op sommige punten zoveel beter kan. Ondertussen slaat de drummer met iets te veel enthousiasme per ongeluk een van zijn bekkens van zijn drumstel af. Met hier en daar wat geweldige solo’s en strakke beats is het totaalplaatje toch iets te rommelig. Hiermee is Liar’s Dice meer een afsluiter van Dieselburner en Monsun dan een ware hoofdact.