Danny Vera presenteert nieuw album Distant Rumble

Ruige rock-’n-roll met liefde en gevoel gebracht

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Robert de Jonge ,

Danny Vera begon zijn carrière in 1999 toen hij Till Dawn, zijn eerste band, oprichtte. De band won in 2000 de Zeeuwse Belofte. In 2002 kreeg hij een solocontract bij het label Universal en bracht hij een jaar later zijn eerste album uit, ‘For the Light In Your Eyes’, waarvan de single ‘My Confession’ de nummer één in de Turkse hitlijsten haalde. Daarna verschenen er nog drie albums en een aantal singles. Op zijn tweede album ‘Hold On a While’, speelt Hershel Yatovitz, de gitarist van Chris Isaak, mee. Danny Vera was ook te zien in de Nederlandse bioscoopfilm ‘Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi’, waar een aantal tracks van zijn muziek zijn gebruikt.

Spannende presentatie
Donderdag 31 oktober presenteert Danny Vera met zijn vaste band het nieuwe album ‘Distant Rumble’ in Goes. Dit album is uitgebracht onder het label Excelsior. Hiervoor kreeg hij muzikale medewerking van niemand minder dan James Burton, vaste sologitarist van Elvis Presley. Er is veel aandacht voor deze presentatie. De zaal is goed vol. Enigszins gespannen gaat de band van start. Het is de eerste keer dat de nummers live gespeeld worden. Omroep Zeeland maakt opnames van dit optreden. Danny verontschuldigt zich nog voor een valse noot tijdens één van zijn nummers. Maar het is vrijwel niemand opgevallen. Eigenlijk is hij behoorlijk goed van stem en weet hij ook live de nummers met verve over te brengen. Daardoor loopt het hele optreden als een trein. De bassist heeft een glimlach van oor tot oor, de toetsenist swingt van zijn kruk, de gitarist speelt de sterren van de hemel en de drummer zet zeer strakke ritmes neer. Ze staan als een huis achter frontman Danny Vera, die met veel humor zijn liedjes inleidt. De Meeste nummers rocken de pan uit, zoals ‘Warn Out Man’en ‘How the Dice Will Roll’. Laided back songs als de titelsong'Distant Rumble', ‘The Crows Were Talking’ en ‘Forever in My Heart’ liggen goed in het gehoor.  Maar natuurlijk spelen ze ook meeslepende ballades als ‘Hold on To Me’ en het nummer dat Danny voor zijn kersverse echtgenote Escha schreef, ‘Till Death Do Us Part'. 

Na het nieuwe werk, is er tijd voor de wat bekendere nummers, zoals ‘Heading For the City’, ‘Find Me’ en ‘My Confession’.en is de band duidelijk losser. Ook de fans gaan mee in het feest der herkenning. Als toegift loopt Danny Vera de zaal in en speelt hij te midden van het publiek een aantal nummers met enkel gitaar, puur. Op verzoek speelt hij wat covers in verkorte versie, zoals ‘Too Much Love Will Kill You’ van Bryan May. Dat maakt het compleet, deze avond heeft een intieme sfeer. Om de avond in stijl af te sluiten, komt nog eenmaal de band het podium op en geeft alles in ’Tomorrow Will Be Mine’.   

Goed begin van de clubtour
Distant Rumble heeft pit, veel rock en country invloeden met een authentiek geluid. Er staan ook wel gevoelige, rustige nummers op, maar over het algemeen is deze plaat wat ruiger dan voorgaande albums. Hij valt vanavond goed in de smaak, dus dat belooft een geslaagde tour.