De mist in met Monomyth

Een avond experimentele muziek in Brogum

Rene Kauwenbergh ,

Vanavond staan er in Brogum Zierikzee drie bands uit de experimentele hoek. Met twee lokale en een nationale act lijkt alles goed te gaan komen, maar niet alles pakt even goed uit

I Could Float here Forever start met een uitgebalanceerde set, de volgorde van de nummers was zo gekozen dat de ze mooi op elkaar aansloten zonder dat het langdradig wordt. Iets wat bij instrumentale muziek altijd een gevaar is wat op de loer ligt.
 
Het is wel jammer dat een groot gedeelte van het publiek er voor kiest om voor de bar te blijven drijven, de Goesenaren verdienen zeker meer aandacht.
 
Picking Up The Pieces is een uit nood ontstaan gelegenheids-project. Omdat een lid van de band die eigenlijk zou spelen, het Schouwse Skybycicle, werkverplichtingen had in Afrika, Ter vervanging zijn diverse leden verschillende Schouwse bands benaderd, in een zeven weken tijd worden er songs geschreven en ingestudeerd. De band dendert door Brogum alsof er een jaren samenspelende band op het podium stond. Dit project mag zeker een vervolg krijgen.
 
Hoofdact vanavond is Monomyth. Van de band is echter meestal niet meer te zien dan een paar schimmen in de rook of een silhouet. Het publiek verdwijnt dan ook steeds meer naar buiten omdat er visueel weinig te beleven valt in de zaal. De muziek van Monomyth is dik in orde, maar wat meer aandacht voor de visuele kant van een optreden zou de band zeker ten goede komen.