Verslag Vestrockrally 2013 Verslag Vestrockrally 2013

The Good, The Bad & Bart en DJ Fatal Inc. winnen plekje op Vestrock

, Tekst: Karlijn de Splenter Foto's: Mark Missoorten

Verslag Vestrockrally 2013

The Good, The Bad & Bart en DJ Fatal Inc. winnen plekje op Vestrock

Tekst: Karlijn de Splenter Foto's: Mark Missoorten ,

The Good, The Bad & Bart en DJ Fatal Inc treden zaterdag 1 juni op Vestrock op. Zij wonnen afgelopen Koninginnenacht de Vestrockrally en hebben daarmee een plekje veroverd op één van de podia van het Hulsterse festival.

Het decor dit jaar is de markt van Hulst. Hier strijden vier DJ’s en vier bands om een plekje op Vestrock te bemachtigen. De acts zijn vooraf geselecteerd door de organisatie. Vanavond worden ze beoordeeld à la het televisieprogramma ‘The Voice of Holland’. Een vierkoppige jury buigt zich over de optredens en hebben vijftig procent inspraak. Het publiek heeft de overige percentage in de hand en kan stemmen op hun favoriet. Uit de optredens wordt één band en één DJ gekozen. Alle acts hebben een half uur de tijd om zichzelf te bewijzen.
 
DJ Tom K
Aan DJ Tom K de eer om het spits af te bijten. Zijn set van deephouse en techhouse komt over als ontspannende lounchemuziek. Bij de cafeetjes stromen de toeschouwers langzaam toe. Maar tijdens zijn set is het nog niet echt druk, de sfeer moet er nog inkomen.
 
Monsun & The Majestical Masters of Mayhem
De winnaar van de Steenworpwedstrijd is de eerste band die zich aan het publiek laat zien. Monsun uit Goes doet de toeschouwers denken aan Nirvana. De zanger heeft inderdaad wat weg van Kurt Cobain en zelfs de muziek doet aan de band denken. De band heeft een lekkere nonchalante houding en brengt hun powerrock ook zo. Het half uur vliegt voorbij.
 
DJ Amyntas
Ook DJ Amyntas uit Kapelle heeft al ervaring met talentenjachten. Hij werd eerste in de DJ competitie van de Kunstbende Zeeland. Naarmate de avond valt, des te meer publiek er op de Vestrockrally afkomt. Amyntas krijgt met zijn electrohouse, gemixt met bekende deuntjes, de toegestroomde menigte eindelijk op de dansvloer. Hij brengt zijn set enthousiast en bespeelt het publiek.
 
The White Blax
Tijdens de Vestrockrally is er ook een plekje gereserveerd voor een Belgische act, The White Bax. Ze spelen een erg strakke set en ook de zangeres is goed bij stem. Een afspraak waar de bands zich aan moeten houden, is dat ze een cover van een Nederlandse of Belgische band moeten spelen. The White Blax heeft voor een ‘gouwe ouwe’ gekozen. Ze brengen ‘Walk on water’, van de Belgische dance-formatie Milk Inc., als rockversie. De herkenbare tekst van het nummer zingt het publiek zachtjes en haast geluidloos mee.
 
DJ Vactum
DJ Vactum uit Clinge heeft het voordeel dat de vorige DJ’s en bands het publiek goed warm hebben gedraaid. Hij moet even op gang komen, maar het laatste kwartier is het publiek volop aan het springen en dansen op de mix van dubstep en drum and bass. Ook de toeschouwers die rustig een biertje staan te drinken bij de omringende cafés knikken met hun hoofd mee op de beats.
 
The Good, The Bad & Bart
De meeste Zeeuws-Vlamingen zijn goed op de hoogte van het repertoire van The Good, The Bad & Bart. Ze vallen op omdat ze de enige act op de avond zijn die akoestisch spelen. Tijdens het optreden hebben een handjevol fans zich op de eerste rij verzameld. Ze zijn uitgelaten als ze tijdens de cover ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel op het podium mee mogen zingen en dansen. Zoals bij ieder optreden weten The Good, The Bad & Bart heel goed waar ze mee bezig zijn.
 
Fatal Inc.
De laatste DJ van de avond. Carlo van Remortel uit Terneuzen, oftewel Fatal Inc, heeft een totaal ander genre dan zijn voorgangers. Zijn hardstyle set, blaast het publiek op de markt bijna omver. Technisch gezien draait de DJ erg sterk. De mensen die niet zo enthousiast zijn over hardstyle worden niet vergeten in de set van Fatal Inc. Zij worden tevreden gehouden met wat rustigere tussenstukjes.
 
Trip to Dover
De laatste band van de avond komt helemaal uit Eindhoven. Een grote kanshebber op een plekje op het affiche van Vestrock. De synthesizer, gecombineerd met snelle gitaarriffs en strakke drumlijnen, brengt een geheel nieuwe sound aan de vooravond van Koninginnedag. De zangeres doet er alles aan om het publiek aan haar kant te krijgen. De cover ‘Blauw’ van The Scene is een slimme keuze. Het publiek zingt in volle borst mee. De band grijpt net naast het plekje op het podium van Vestrock. Maar op 8 mei krijgen ze nog een herkansing om een podiumplek op een Zeeuws-Vlaams festival te veroveren, namelijk tijdens de ‘Road to Graauwrock’.
 
Na alle optredens gaat de jury in beraad en de publiekstemmen worden geteld. Ondertussen wordt het publiek vermaakt door DJ Vialo Rivaldo, de winnende DJ van de Vestrockrally 2012. Na een half uur zijn de juryleden er uit…
De winnaars reageren verrast. DJ Fatal Inc. hoopt dat hij op Vestrock een DJ-set mag draaien met verliezende vriend DJ Vactum. Bart, van The Good, The Bad & Bart, bedankt het geïmproviseerde ‘achtergrondkoortje’. “Zonder jullie hadden we vast niet gewonnen,” aldus de winnaar.
 
The Good, The Bad & Bart opent op 1 juni Vestrock. Om 12.00 uur staan ze op de Jupiler Stage. De winnende DJ, Fatal Inc., draait op het festival om 18.00 uur in de Silent Disco.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland