Tim McMillan sfeervol in 't Beest

Een muzikaal cadeautje op de zondagmiddag

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse ,

Tim McMillan, afkomstig uit Australië speelt nu ruim 10 jaar zowel solo als met zijn band over zo een beetje de hele wereld. Hij ontving diverse awards voor zijn gitaarwerk, zoals de 'Maton Young Guitarist of the Year' en 'Cole Clark & Ben Harper Guitar Awards'. Ook speelde hij samen met gitaarhelden als Dominic Miller (Sting), Al Di Meola en Kaki King. Zijn laatste studio album 'Angel' bevat diverse collaboraties en special guest muzikanten. Vanmiddag speelt hij in 't Beest met zijn band.

De zaal is knus ingericht met een klein podium. Er is een soort van zithoek gemaakt en er zijn statafels met gezellig kaarslicht. Dat geeft de perfecte, intieme sfeer voor deze middag. Het publiek is deze vandaag ook opvallend divers, van jong naar oud en zelfs ouders die de kinderen hebben meegekomen. De zaal is iets kleiner dan normaal, maar daardoor wel goed gevuld. 
De muziek is qua stijl erg breed met invloeden van latin, rock, hiphop, jazz en zelfs metal komt er voorbij. Soms speelt Tim solo, dan weer met de band. Het gitaarwerk is erg virtuoos en er wordt veel (tweestemmig) bij gezongen. De nadruk ligt voornamelijk op de harmonie van de twee gitaren, Tim's solowerk en het ritme. Dat laatste staat zeker als een huis, de drummer weet schitterende dingen neer te zetten en de drie muzikanten zijn erg goed op elkaar ingespeeld. Ook solo speelt Tim ritmisch prachtige stukken en gebruikt daarbij ook zijn gitaar als ritmebox. Niet één nummer heeft een vast, constant ritme en dat maakt het echt uniek. Ook de akkoorden en de stemming van de gitaren zijn bijzonder sfeervol en heerlijk om naar te luisteren. Soms worden er nummers gecoverd, maar op zo'n manier dat ze toch echt de eigen stijl van Tim en band krijgen. Tussen de nummers door verteld Tim grappige anekdotes over belevenissen tijdens zijn sessies door de tijd, dat geeft een extra ontspannen sfeer. 

Een sterke set die van begin tot eind relaxed wordt neergezet en voor een ieder in de zaal genieten is. Vol verassingen en geen enkel saai moment. Een muzikaal cadeautje op deze zondagmiddag.