Finale Popsport Zeeland in ‘t Beest

The Funky Organisers zijn heer en meester in Goes

Dennis de Waard ,

Aan Popsport Zeeland hebben deze editie een hoop nieuwe talenten meegedaan. Deze nieuwe artiesten in spe willen met hun diverse muziekstijlen doorbreken bij het grote publiek. Door middel van vier workshops hebben deze jonge muzikanten (14-18 jaar) veel gewerkt aan hun optreden. Als beloning voor hun harde werk stonden zij afgelopen zaterdag in de finale die ‘t Beest in Goes plaatsvond.

De zaal werd geopend om 20.00 uur en het publiek werd voor de finale begon opgewarmd door DJ Elroy en DJ NI3LS. Een half uur later was het tijd voor het optreden van The Funky Organizers. De driekoppige band bracht met haar funky en psychedelische sound een verrassend mooi geluid naar voren. Daarna was het de beurt aan zangeres Naomi om het publiek haar talent te laten zien. Zij wist ondanks haar zenuwen goed van start te gaan met een cover van Adele. Het publiek leek aanvankelijk ietwat rumoerig, maar toen ze haar eigen nummer zong trok ze de volledige aandacht! 

Een leuke verrassing was Julio Melio, die misschien wel één van de beste gitaarspelers is die je in zijn leeftijdscategorie kan tegenkomen. De nummers die hij speelt zijn extreem complex, maar worden des te meer gewaardeerd door het publiek. 

Daarna volgden nog een aantal optredens. Zoals die van Stan Bor, die oude klassiekers in één rit aan elkaar speelt, waaronder nummers van Queen en The Beatles. De opvallende zangeres Werone is de enige in de finale die de hip-hop kant op gaat. Met haar lied tegen discriminatie is ze verrassend origineel. Ook werd er een blik stevige rock opengetrokken door Phased Curve, die veruit het meest volwassen geluid heeft. De avond werd afgesloten door de band Clear Clamour, echt een frisse wind in de pop-rock scene.

Na een avond vol nieuwe artiesten op het podium gehoord en gezien te hebben werd door de jury een winnaar gekozen: The Funky Organizers. Zij wonnen vanwege hun originele en gelikte jazzy sound de finale van Popsport Zeeland 2013!  En nu hopen dat ze ons Zeeuwen trots gaan maken tijdens de landelijke finale.