Variatie met Tessa Rose Jackson en Pien Feith

Folkpop en synthrock in De Spot

Joris van Moort ,

Twee totaal verschillende bands qua stijl en genre op één avond in De Spot. Tessa Rose Jackson en Pien Feith zijn behalve zeer muzikaal, totaal verschillend als het om hun muziekstijl gaat. Feit is dat het beide hoofdacts zijn, de volgorde van optreden is vanavond van geen belang.

Tessa Rose Jackson trapt vanavond af. Een zes-koppige band met frontvrouw en multi-instrumentalist Tessa Rose, gitarist/mandolinist Bas Peters, toetsenist Darius Timmer, percussioniste Simone van Vugt, drummer/percussionist Remy de Boer en last but not least gitarist Pepijn van der Burgt. Er wordt in deze band veel aandacht gegeven aan backing vocals waar ieder bandlid een bijdrage aan levert. 

Tessa Rose Jackson is een combi van Of Monsters and Man, The Lumineers, The Beatles en een bovenal een flinke hoeveelheid eigen geluid. Hun debuutalbum ligt net in de winkels en wordt goed ontvangen. Meezingen gebeurd er vanavond nog niet zo heel veel, maar dat we nog meer gaan horen van deze dame is een feit. De band is enthousiast en het luisterend publiek doet gezellig mee. Met nummers als de hitsingle ‘All the king’s Horses’ tot een zeer persoonlijk nummer van haar ‘Forgive me’. 
 
Dan is het vliegensvlug omschakelen naar een totaal ander genre. Synthrock wordt het volgens de band genoemd. Frontvrouw Pien Feith zingt loepzuiver. De stem heeft wat weg van Florence Welch (Florence And The Machine) wat een positief gegeven is. Drummers/percussionisten Bow Evers en Ben Schaipp zorgen voor het ritmische/elektronische gedeelte. Toetsenist/gitarist Melvin Wevers zorgt voor het zweverig effect van het optreden. Peter Akkerman maakt de band compleet als gitarist. Hun laatst uitgebrachte album ‘Touch Love’ is geïnspireerd op een nachtelijk rit op een donkere autosnelweg. Al met al een wat zweverige, maar zeer aangename roadtrip van Pien Feith en band.

Twee bands met twee totaal verschillende geluiden. Waar de éen meer richt op folkpop, richt de ander op synthrock. Twee hoofdacts van formaat die we zeker vaker gaan en moeten zien.