Klomppop: The Elementary Penguins

De eerste danspasjes van de dag

Andre Joosse ,

The Elementary Penguins is naast een wat vreemde, ook een vrij nieuwe naam. Maar de band is hard bezig de Nederlandse muziekliefhebber te overtuigen van haar kunnen. Frisse indierock, die we vanwege de Engelse zanger gewoon britpop kunnen noemen. Komende tijd staat de band op London Calling en is onderdeel van de Popronde, maar vanmiddag mag ze zich op Klomppop aan het Zeeuwse publiek voorstellen.

De band krijgt de tent aardig vol en langzaam aan komt er wat beweging in het publiek. De Penguins hebben een hoop catchy tunes en spelen die in een ruk achter elkaar door. Zonder echt contact te zoeken met het publiek vuren ze liedje na liedje af. Het gebrek aan interactie maakt het geen superoptreden, zanger Dale Wathey verschuilt zich achter een donkere zonnebril en verzet amper een stap. Hij zit bijna aan zijn microfoon gekleefd. Laten we het houden op het vroege uur, echte rockers zijn uiteraard nog niet wakker om 3 uur in de middag.
 
Het publiek vind het gelukkig niet erg, het is ook geen saai optreden. De liedjes houden het concert interessant. De eerste danspasjes van de dag worden zelfs gewaagd op de plankenvloer van de tent. Naast Moke en Kensington heeft Nederland er weer een goede indierock band bij, net iets rauwer en net iets meer catchy als hun gevestigde collega's.