Energieke Jeff Hershey in De Piek

Een mix van soul, surf en punk

Tekst: Simone van Boven Foto's: Jan van den Berg ,

17 mei, een hele gewone vrijdagavond in De Piek, met optredens van de bands: Jeff Hershey & The Heartbeats en Smelly Kitchen.

De eerste band begint. Smelly Kitchen, noemen deze Zeeuwen zichzelf. Nou, het ruikt toch behoorlijk lekker in die keuken. Het ruikt naar vette funk en soul en het swingt als een op hol geslagen staafmixer. Dik orgelgeluid erbij, lekkere bas, goede zang: helemaal in orde deze band. Om kriebels van te krijgen. En dit is nog maar hun tweede optreden. Kortom, het smaakt naar meer, om de schrijf-clichés maar even uit de kast te trekken!
Na een korte pauze is het dan eindelijk zo ver: Jeff Hershey & The Hearbeats uit de States beginnen te spelen. Ze zijn meteen lekker op dreef. Wat een energieke groep is dit, dat bestaat uit drie jongemannen en twee meiden. Ze spelen in De Piek een mix van soul, surf en punk. Het publiek in de zaal vindt het allemaal prima. Er wordt lekker ‘anti-het-systeem’ meegeschreeuwd en gedanst. De zanger verkondigt nog dat “they got pretty fucked up last night”, maar daar is weinig van te merken, want ze spelen lekker strak en zijn enorm gemotiveerd.