BFZLD: Go!Diva

Go!Diva, onze First Lady van de technoscene

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Rene Kauwenbergh + Andre Joosse ,

Go!Diva, ofwel Danielle heeft altijd een passie voor muziek gevoeld. Ze begon met het verzamelen van vinyl rond 1992 en startte met het produceren van hardcore, in eerste instantie voor de lol. Ze houdt van veel elektronische dansmuziek, maar haar voorliefde gaat de laatste jaren uit naar techno. Zo ook vanavond in Vlissingen.

Na 16 jaar platen verzamelen schaftte ze in 2007 haar eerste turntables aan en ging twee jaar later draaien op feesten. Ook investeerde ze wat in betere software om professioneel te kunnen produceren. Ze heeft een eigen label opgericht, Weevil Records waar ze eigen haar platen uitbrengt. Maar ze werkt ook voor veel andere labels en maakte regelmatig remixen. Nu is Go!Diva ondertussen een van de grotere namen in de technoscene en draait ze over de hele wereld. De laatste tijd vooral in Duitse clubs. Zo stond ze vrijdagnacht nog in de booth van Berlijnse underground technoclub Tresor, nu weer op eigen Zeeuwse bodem voor ons hier in Vlissingen. Wij zijn vereerd!
 
Geheel in eigen stijl draait ze rauwe techno met veel bass, industriele sounds en heftige (dubbele) kicks. De Duitse invoed is zeker terug te horen qua stijl, ook hier en daar wat dubstep en hardcore. Het plein voor het podium staat bomvol en ook de dijk begeeft het zowat onder de mensen. Nog steeds in stralend weer staan velen te stampen op de vette beats. Vanachter de draaitafels straalt Go!Diva!