BFZLD: Ochtendgymnastiek met Dio

Dio en Sef rocken Vlissingen

Andre Joosse ,

Dio mag vandaag het festival openen. Als ambassadeur van de vrede reist hij per helikopter het land rond en treed op in diverse steden. Voor een hoofdact is het wellicht wel erg vroeg, reden genoeg voor Dio om het publiek aan het bewegen te krijgen.

Voor het vroege uur en met nog een hele dag in het vooruitzicht zou je een rustig optreden verwachten. Maar Dio gaat meteen goed los, het publiek neemt hij zonder moeite mee in zijn enthousiasme. Er zijn weinig hiphop fans te bekennen voor het podium, het publiek wordt gedomineerd door minderjarigen, tienermeisjes en wat ouders. Maar een feestje is er zeker wel, zeker als collega rapper Sef op het podium wordt geroepen. Samen rocken ze het Bevrijdingsfestival wakker.
 
In snel tempo volgen 'Het Is Je Boy' in een remix met Blur's Song 2, 'Baby', 'Ze Houd Van Me' en 'Dom, Lomp en Famous' de revue. Het publiek wordt verzocht te springen, van links naar rechts te dansen en vooral om “los te gaan”. Iedereen volgt trouw.
 
Een zonnetje, een biertje en een enthousiaste Dio op het podium. Een gratis festival voor alle leeftijden kan zich geen beter begin wensen. Dio bewijst zich dan ook als entertainer. Vooral zijn afsluiter, zijn grootste hit 'tijdmachine' wordt luidkeels meegezongen door het publiek.