BFZLD: The Denzer

Af en toe een korte break of een goede fill

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Rene Kauwenbergh + Andre Joosse ,

The Denzer (Denz de Kroon) komt oorspronkelijk uit Goes en is momenteel woonachtig in Koudekerke. In zijn beroep als beeldend kunstenaar onder de naam Mirrorman, maakt hij voornamelijk objecten voor decoratie op dansfeesten.

Hij produceert nu zo’n jaar of tien experimentele EDM en sinds  ’n jaar of vier is hij actief als DJ. Zijn voorkeur gaat uit naar techno (vanwege het plooibare en manipulatieve aspect) en uiteindelijk kiest hij het meest voor de donkere, diepe techno met acid invloeden. Daarnaast is hij ook liefhebber van drum&bass en breakcore. Dit laatste genre liet hij vooral horen tijdens de laatste twee edities van  ‘Beats op je Fiets’  in podium  ’t Beest te Goes. Vorig najaar won hij de Liberty Dance DJ-contest in podium De Piek en daarmee veroverde hij zich deze plaats op het Liberty Dance-stage tijdens deze Bevrijdingsdag in Vlissingen.
 
Denzer begint zijn set met oldschool acid house en electro. Langzaam aan wordt de mix opgebouwd  naar wat stevigere techhouse en dikke techno (break-)beats. Hij heeft veel afwisseling in nummers en zeker ook in dynamiek. Af en toe een korte break of een goede fill. Er gebeurt ontzettend veel, maar het blijft een geheel. Daarnaast gaat The Denzer zelf ook helemaal uit z’n dak on stage en dat maakt het feest helemaal compleet.