BFZLD: A Generation After

Psychedelische stoner uit Goes

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Rene Kauwenbergh ,

A Generation After speelt nu zo een jaar of drie samen. Ruige stonerrock met experimentele, psychedelische invloeden en de politiek getinte teksten worden met passie gespeeld en gezongen. Vandaag staan ze met stadsgenoten I Could Float Here Forever op het Sena Talent Stage.

In 2011 brachten ze, na een demo, hun eerste EP uit, welke ook op de site van 3voor12/zeeland te beluisteren valt. Daarna zijn ze gaan werken aan de opvolger van deze EP. Daarnaast spelen ze volop de laatste tijd en worden ze elk optreden zekerder en relaxedter.
 
De band bestaat uit : Bas (zang), Nikos (bas, backing), Jasper (gitaar, backing), Daniel (gitaar) en Rick (drums). De band heeft z’n Goese fanclub bij zich, maar ook het Vlissingse en ander publiek zijn in grote getalen komen kijken, het staat goed vol voor het Sena Talent Stage. Het eerste nummer knalt er meteen goed in en de drive straalt van dit vijftal af. De songs zijn harmonieus  en steken muzikaal strak in elkaar. Het geluid ervan  is hard, maar  goed op elkaar afgestemd en de oplettendheid onderling is ook erg scherp. De afwisseling tussen de stevige rock en af en toe een rustig moment is erg prettig.  Een sterk optreden waar we in de volle zon van konden genieten.