BFZLD: 555 in De Piek

Verschillende DJ’s draaien deze middag de zaal van De Piek warm

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Ben Willemsen + Andre Joosse ,

Een opwarmer voor het Liberty Dance podium op het Dijktheater. Lokale dj's draaien vanmiddag in De Piek. Met het schitterende weer, geen afgeladen zaal, maar er zijn genoeg mensen om er een feest van te maken.

Bij de aftrap is het nog erg rustig. De eerste DJ IIAN B2B Jahua, wie dubsteppy electro draait, treft het niet qua publiek. Pas tegen 3 uur, wanneer de tweede DJ, JAILO bijna eindigt, loopt de boel een beetje vol. Hij draait vette beats en bassen met dubstep en drum n’ bass-invloeden. Voorzichtig worden de eerste danspassen gewaagd en gezellig wat gekletst. 

Autodidakt zet de dikke bass nog eens flink aan en bounced  iedereen even flink wakker. Dat kan het publiek zeker wel waarderen. De zaal wordt wat meer gevuld, men staat lekker te swingen.  DJ Rhino switcht van stijl met wat vlottere techno en techhouse, ook daar wordt aardig op gedanst, maar vanwege het mooie weer buiten is het binnen niet zo druk bevolkt. Nana sluit af met zijn set en draait weer behoorlijk donkere dubstep en zware bassen. Ondanks dat het niet al te druk is, hangt er wel een goede sfeer in het duistere zaaltje van podium De Piek.