VR13: The Horse Company

The Horse Company zet stevig door in de vroege middag

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

De Sena Stage wordt geopend door de Zwolse band The Horse Company. The Horse Company bracht hun eerste album uit in 2007 en zijn inmiddels alweer toe aan album numero drie ‘Calypso’, dat uitkwam in november 2012.

Het optreden blijft een beetje op de vlakte. Geen muzikale verrassingen. Toch een steengoed optreden met afwisselend de hardere baslijnen, opgewekte indierock liedjes en een ballade. Lead zanger Arjen Hilberdink heeft een prettige heldere stem en wordt soms vocaal ondersteund door zijn mede-gitaristen wat doet denken aan het oudere Nada Surf werk.
 
De band kan door het vroege tijdstip niet op veel support rekenen, maar zet toch stevig door. Ze besteden niet veel aandacht aan het publiek, maar wie wilt dan ook praatjes als een band gewoon muziek kan maken? Voor praatjes hebben ze cabaretiers uitgevonden. Of politici. Bijna hetzelfde.
 
Muzikaal kwalitatief goed en na drie albums een echt talent binnen de Nederlandse popmuziek dat eigenlijk veel te vroeg op de dag staat geprogrammeerd. Wel mogen ze nog iets meer van hun woeste muzikaliteit laten zien, overweldig ons!