VR13: Kosheen

Een comeback met power

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse ,

Kosheen is een Britse formatie, welke voornamelijk triphop en drum&bass met rockinvloeden maakt. Het trio bestaat uit Markee Substance (Mark Morrison), Darren Decoder (Darren Beale) en zangeres Sian Evans. Hun eerste album 'Resist' kwam uit in 2001. Hiervan kwamen de hitsingles '(Slip and Slide) Suicide', 'Catch', 'Hungry' en de megahit 'Hide U'.

Een volgende album was getiteld 'Kokopelli', vernoemd naar de gelijknamige mythische geest en kwam uit in 2003. Deze was meer op drum&bass beats gericht met donkere teksten. Drie jaar later brachten ze een derde album uit: 'Damage'. Daarna is het bijna zes jaar vrijwel stil gebleven rond de groep. De singles werden zo nu en dan nog wel gedraaid en voor het nummer 'Hide U' is nog talloze keren geremixed. Maar nieuw materiaal werd er niet uitgebracht. Tot eind vorig jaar hun laatste album 'Independence' verscheen, onder hun eigen label Kosheen Recordings. Hiermee zijn ze weer op tour en doen ze vandaag Vestrock aan. 

Kosheen was live altijd al een sensatie, zeker in hun genre is dat sowieso een hele prestatie. Ook vanavond rocken ze echt de sterren van de hemel. De groep is door de jaren blijven groeien en staat oersterk op het podium, met zangeres Sian Evans als diva van de drum&bass. Het publiek gaat uit z'n dak, vooral wanneer ze 'Hide U' ten gehore brengen, maar bij de rest van hun set staat ook niemand stil. Een geweldige comeback, hier willen we meer van!