VR13: De DJs in de Silent Stage

Swingen met je koptelefoon op

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse en Rene Kauwenberg ,

De 'silent stage' is een grote silent disco. Vandaag draaien diverse dj's in de tent. Een meterslange rij, van soms meer dan een uur wachten onderstreept de populariteit van dance op Vestrock.

D.Y.M. trapt af. Hij begon eind jaren '80 voor het eerst te draaien bij lokale omroepen. Hij was een tijdje resident DJ in een grand café te Amsterdam en draaide later op velerlei feesten in Nederland en België, met voornamelijk progressive en minimal house. Eind vorig jaar is hij, naast het mixen van muziek, ook begonnen met beeldmateriaal te mixen en manipuleren. Vestrock wordt het eerste grote optreden met deze combinatie, met groot succes.
 
Fatal Inc. won de laatst beschikbare plaats voor Vestrock 2013, tijdens de Vestrockrally op koninginnenacht. Hij staat bekend om de knallend harde stijl die hij draait, zo ook vanavond. Het dak gaat er totaal af, de hele tent staat te stuiteren.
Coely, een Antwerpse dame met Congolees bloed, brengt ons urban hiphop. Ze stond reeds in talloze voorporgramma's van niet de minste artiesten als Kendrick Lamar, De La Soul en Snoop Dogg. Haar eerste single 'Ain't Chasing Pavements' haalde het tot Hotspot van Studio Brussel en momenteel werkt ze hard aan haar eerste EP, waar we binnenkort van zullen horen. Haar optreden vanavond op Vestrock was erg goed. Uiterst strakke raps met een wat eigenwijze, schelle stem maken haar stoer. Maar ze kan ook prachtig zuiver zingen. Hoewel ze met grote artiesten heeft samengewerkt en zeker attitude uitstraalt, blijft ze dicht bij zichzelf en dat siert haar.
 
Sam de Bruyn heeft naast zijn radiocarriere bij Studio Brussel veel ervaring als DJ. Zowel solo (Sound of Sam) als deel van Samtex, waarmee hij samen met Bram van Oost, VJ Jonas Pottie en een podium vol synths, laptops en controllers optrad. Vanavond trakteert hij ons solo op een set vol electro en dubstep.
Hermanos Inglesos bestaat uit de broers Didier en Cerdric Engels uit België. Al jaren treden ze samen op en in 2010 kwamen ze met hun debuutalbum 'The Wander of You'. Eerder draaiden ze al op grote festivals als Dour en Laundry Day. Vandaag dus voor ons op Vestrock met vette house en electro, met hier en daar een goude oude '80s hit. Ze stralen veel plezier uit en dat raakt het publiek.
 
Oorgasme is het duo gevormd door Kenrick en Wesley. Ze zijn zo'n beetje de resident dj's van Vestrock en zorgden nog elk jaar voor een groot feest. Ook draaiden ze op andere grote festivals en zijn ze regelmatige gasten op underground dubstep en electro party's. Ook vanavond draaien de tent totaal plat.
 
Murdock (Hans Machiels) presenteerde een tijdlang Jungle Fever op Studio Brussel, runt een eigen label (Radar) en draait dus zelf op festivals als Laundry Day. Voor de dubstep en drum&bass liefhebbers deze editie van Vestrock een waar genoegen!
 
Slotact Dutch Resistance is een trio bestaande uit de dj's JRD, Lowani en Suy. Ze staan bekend om hun undergroundfeesten op de meest geweldige locaties, waar ze de partygangers voorzien van de vetste techno, electro en acid beats. Eerder waren ze (individueel) te bewonderen op festivals als Petrol, I Love Techno, 10 Days Off en Kozzmozz. Een waardige afsluiter van deze avond voetjes van de vloer in een continue overvolle tent.