Vernieuwde Hunting The Robot in De Klomp

I Could Float Here Forever speelt op gevoel

Andre Joosse ,

Twee bands treden vanavond op in het Ovezandse poppodium De Klomp: de Goese band I Could Float Here Forever en Hunting The Robot uit Eindhoven. Deze laatste band is geen onbekende in het dorp, ze stonden hier al twee keer eerder.

Hunting The Robot stond twee jaar geleden op het PopSport Festival in De Klomp en speelde vorig jaar nog op Klomppop. Het optreden op Klomppop kwam helaas niet los door technische problemen, en dat kan de band vanavond voor eens en altijd goed maken... althans... Bij de soundcheck brandt al meteen het mengpaneel door; het lijkt de jongens van deze band weer niet mee te zitten. Maar, gelukkig zorgen de medewerkers van De Klomp er voor dat er zo snel mogelijk alternatieve geluidsapparatuur komt. Voorprogramma I Could Float Here Forever zal het daarom zonder eindversterking moeten doen. Zonder dat de bandleden elkaar goed kunnen horen, moeten zij vanavond op gevoel spelen.  
 
Dat op gevoel spelen kan de band als geen ander. ICFHF speelt een strakke set. Ondanks de technische hindernissen klinkt het optreden goed. We horen nummers van de beide EP's die de band heeft uitgebracht, aangevuld met nieuw materiaal. Hun postrock klinkt donker, maar toch toegankelijk. Geen moeilijke gitaarmuren, die we vaak bij dit genre horen, maar mooie doordachte composities. Catchy maar zeker niet simplistisch. Een muzikale roadtrip waar je in gedachten de beelden kunt vormen.

Na wat stekkers steken en een korte soundcheck is Hunting The Robot klaar. Klaar voor een try-out, want we krijgen vooral nieuwe nummers te horen. Hunting The Robot werkt momenteel hard aan een album, dat voor de doorbraak van deze band moet zorgen.  
 
We zien dan ook een vernieuwde Hunting The Robot, vanavond. Niet alleen letterlijk met de net gerekruteerde bassist Jesse Hanssen, maar ook figuurlijk, omdat de sound verrassend anders is. Het gitaarspel doet ons wat aan Paul Simons 'Graceland' denken. Zeker door het ritmische spel klinkt het allemaal wat meer tropical en poppy en wat minder indierock. Klonk Hunting The Robot op de vorige EP nog als Bloc Party, nu kunnen we daarbij ook Vampire Weekend als vergelijking aan toevoegen.

Het is niet druk in De Klomp, maar dat is voor de bandleden geen reden om het rustig aan te doen. Zanger en frontman Elvin Usidame zet een goede rockshow neer. Hoogtepunt vanavond is het rustigere 'Heroin', een trippy postrock nummer.

Een nieuwe single van de band staat over een maand gepland, en het nieuwe album staat voor volgend jaar op de kalender. We zijn dan ook benieuwd hoe de nieuwe sound op cd klinkt, en of dit daadwerkelijk tot de gewenste doorbraak gaat leiden.