Hoewel het de afgelopen jaren nog leek dat het festival op sterven na dood was, is Anywave springlevend. De bluesavond is vervangen. De Staat is de topact van de avond. De zaterdag - als vanouds een gratis festivaldag- staat ook bomvol met de vetste namen. 3voor12/Zeeland gaat ter plaatse en doet verslag.

GoFish nieuwe stijl bevalt erg goed. De Schouwse band speelde tot twee jaar terug veel binnen en buiten Zeeland en daarna was het stil. Nu zijn ze terug met een nieuwe bassist en een volledig nieuw repertoire. Het Brogum publiek is GoFish nog niet vergeten! Met sterke nummers slaan zij zich door de set heen. Wel jammer dat gitarist Marcel Kieboom niet altijd even goed te horen is en het geheel nog wat statisch bij elkaar staat. We hopen dat na deze sterke comeback GoFish weer veel te zien zal zijn het podium. (WR)

Kid Totem
is een Amsterdamse band en zij zijn de eerste band die in de tent speelt. Een moeilijke rol omdat het merendeel van het publiek de muziek niet kent. Kid Totem maakt muziek waar goed over nagedacht is met veel overgangen en losse stukken in elkaar gesmeed. Door het grote instrumentarium is het moeilijk om alles goed uitgebalanceerd te laten klinken. Misschien is een geluidsman een goed idee. Toch is Kid Totem een fijne band; ze lijken helemaal onder te gaan in hun eigen muzikale wereld. (WR)
 
The Anomalys stonden al eerder in Brogum. Deze band weet precies waar rock-‘n-roll om draait. Smerigheid en passie zijn de woorden die bij de band passen. Denk aan de Oblivians of The Cramps, maar dan sneller. Meteen gaat de zaal los op deze oerrock-‘n-roll. De bandleden komen de zaal in.. het gaat echter niet altijd even goed. Gitaren vallen uit, maar dat mag de pret niet drukken, de zaal blijft verhit achter. (BW)

Met De Staat haalt Brogum weer een topper naar Anywave. De band maakt die status vanavond helemaal waar! De Staat is een geweldige live band die zo nu en dan het experiment niet schuwt. De geoliede machine van de band knalt door tot het einde met vooral nummers van de laatste cd zoals ‘Old MacDonald’, ‘Rooster-Man’ en ‘Ah, I See’. Anywave krijgt ook enkele nummers voorgeschoteld van de nieuwe cd die in september uitkomt. (BW)
 
Tot slot wacht na dit moddervette optreden Chili Con Fusion, een DJ remix trio die tot in de late uurtjes blijft doordraaien. Wie een standaard remix trio verwacht komt bedrogen uit bij deze drie heren. Deze gasten combineren het mixen met “live” instrumenten als drum en gitaar om het geheel naadloos in elkaar te laten vloeien. Alle bekende pop/rock songs komen in een genadeloos tempo voorbij. Met scheurende overdrive gitaren, vette ‘live’ drums wordt alles door de speakers gepompt. (BW)
 
Een geslaagde eerste dag Anywave! Brogum mag zich opmaken voor een fantastisch lange zaterdag.