28 juni: Beat Trippin biedt meer

Vrijdagavond, dansavond

Thijs de Kreij ,

Poppodium De Spot in Middelburg nodigt aankomende vrijdag zijn bezoekers uit om te komen dansen. De tweede editie van Beat Trippin staat op het programma; een feest gevuld met elektronische live acts. Ditmaal mét een headliner: Bodyspasm.

“Nee, ik denk niet dat de jeugd genoeg heeft van al die dansfeestjes”, lacht de 21-jarige organisator Valentijn Kerkhove. In Walcheren zie je steeds meer feesten, veelal met enkel drum ’n bass en dubstep. Mits deze dansavonden niet te snel achter elkaar gehouden worden, zullen er bezoekers blijven komen. “Er is juist behoefte aan dit soort avonden gevuld met electro”, meent Valentijn. “Doorgaans vragen bezoekers alleen maar om meer.” De vorige editie had hij ook georganiseerd en besloot na het succes van toen er een vervolg aan vast te knopen.
 
Beat Trippin biedt meer dan een doorsnee dansfeest. Waar hedendaags de meeste avonden enkel gericht zijn op drum ’n bass en dubstep, wordt aankomende vrijdag meer verschaft. “Electro, house, hiphop”, benadrukt de organisator. “Er zijn veel elektronische live bands die heel tof zijn maar op zichzelf weinig publiek trekken, wanneer je zo’n act in een goed lopend concept kan neerzetten lukt het wel om ze voor veel publiek te laten spelen.”
 
Er lag al langer een idee op tafel voor een alternatief dansfeest. Tijdens zijn stage heeft Valentijn dit uitgewerkt, wat leidde tot Beat Trippin. Vernieuwende muziek en acts die je normaliter niet snel zou zien, worden in een mooi concept geplaatst. “We steken aandacht in de aankleding van het feest, onder meer door speciale visuals. Dit gebeurd niet altijd.”
 
Met om en nabij de 180 bezoekers, noemt de organisator de vorige editie een groot succes. Hoewel het niet uitverkocht raakte, kwam er nadien veel verzoek voor een vervolg. Dit leek Valentijn een goed idee, mits ze een verandering doorvoerde. “We miste nog een headliner. Toen bedacht Auke, die hierna de organisatie overneemt samen met Tonie Dieleman, om Bodyspasm toe te voegen; een hele interactieve dj-set.” Naar verluidt vuurt het Belgische duo extreem dansbare en melodische beats af. Een dus niet te missen act. Ondermeer hierdoor belooft deze editie beter te worden. Want "het project Beat Trippin is groeiende", beweert Valentijn.
 
Met een toevoeging aan de line-up en een stijgende lijn in het project, lijkt het weer een mooie avond te gaan worden. Jong of oud, liefhebber van alternatieve muziek of juist van de vertrouwde klanken, of zelfs helemaal geen liefhebber, maakt niet uit! Naar Beat Trippin kom je om te dansen, voor een feestje. En, zegt de organisatie, voor buitengewoon vette acts die je vooral even live moet komen checken.