Door de binnenstad van Middelburg is deze zaterdag van alles te beleven. Op plein 1940 zijn dancebattles voor dansers die de uitdaging tegen elkaar aangaan en dansdemo’s van streetdance school MOVES uit Goes.  Ook is hier de Creative Garden waar mensen zich artistiek uiten. Op de markt draaien DJ’s, met voornamelijk Dutch House, de partygangers warm voor City Party in ’t Hof van Tange. Tegen een uur of drie in de middag begint de boel goed vol te lopen en de sfeer is relaxed.  

’t Hof van Tange is volledig omgetoverd tot een party paradise. Vier podia, met voor het eerst een techno area met de beste DJ’s, zorgen voor een feest waar ieder een stekkie kan vinden naar zijn of haar zin. De sfeer is ook hier erg goed. Omdat het feest op de markt tot een uur of vijf doorgaat, is het op City Party voor die tijd nog vrij rustig. Maar, daarna loopt het langzaam maar zeker vol en tegen de avond is het zelfs behoorlijk druk.

Het publiek is gevarieerd, vooral omdat er verschillende muziekstijlen gedraaid wordt. Sommigen dance-liefhebbers lopen lekker een beetje rond, anderen kiezen specifiek voor een bepaalde stijl en blijven dan plakken bij ‘hun’ podium.

 

De tent waarin hardcore gedraaid wordt, de Creep Show, is de grootste van de vier. Hier wordt er flink op los gebeukt en gehakt. Alle harde stijlen komen hier voorbij en de host van deze area, DJ Reza draait een set vol old school hardcore. Zelf gaat hij ook compleet uit zijn dak en springt zelfs spontaan naast zijn turn tables om op de desk een dansje te wagen.

Naast de Creep Show, staat de Mystiqie Show, ook wel de main stage van vanavond. Hier worden allerlei stijlen house, van clubhouse tot Latinhouse. De schaars gekleedde danseressen op het podium brengen menig hoofd op hol en MC Iceman houdt de menigte goed in beweging. Stilstaan is hier absoluut geen optie.  

In de BeachBoom Show zijn de draaitafels hoog op de steigers gezet, boven de cocktailbar aan een geïmproviseerd strandje. Hier draait onder meer de winnaar van de Beachboom DJ-contest, Silva Veiera. Lekker dansen met je voeten in het zand op de fijnste Ibiza- en clubtunes. Gedurende de dag blijft deze area wat rustig, maar tegen de avond staat het strandje toch vol met swingende (blote) voetjes.

De Big Bubble Show is de  techno area, dit jaar voor het eerst. Een hele goede toevoeging volgens vele bezoekers. De vetste beats klinken hier door de speakers en er wordt flink gestampt, met een relaxed uitzicht over het water. Onder andere DJ Kaufman, DJ Timmo en natuurlijk Go!Diva brengen de bezoekers een stevige set.  

Ondanks dat er vier stages op een relatief klein terrein staan is het geluid erg goed en worden de DJ’s niet door elkaar overstemd. Op het terras waar men kan eten en chillen hoor je wel wat muziek door elkaar spelen, maar bij de podia zelf heeft men daar geen last van. Kortom, het is een zeer geslaagde editie van de City of Dance.