Will and the People feesten in Gebouw-T

Feest in uitverkochte zaal

Tekst: Benny Leeuwenhaag Foto's: Martin Hol ,

Dat het uit Engeland afkomstige Will And The People een feestje kan bouwen is inmiddels wel bekend. Ze stonden al op festivals als Lowlands, Concert At Sea en Pinkpop. Ze brengen een goede mix van pop en reggea wat resulteert in uiterst dansbare muziek. Vanavond mag een uitverkocht Gebouw-T in beweging gebracht worden.

House Of Hats

 House Of Hats zijn vrienden van Will And The People en verzorgen het voorprogramma. Drie mannen en een vrouw, allemaal met hoofddeksel, brengen rustige folk waarbij de harmonie tussen de stemmen heel erg mooi is. Iedere song wordt met veel passie gebracht en de sound is gewoon helemaal goed. Een perfecte opwarmer van deze avond.

Will and the People gaan los

Onder luid gejuich wordt afgetrapt met een toffe intro waarna ‘Holiday’ ten gehore gebracht wordt. Iedereen staat meteen te dansen en te springen en na afloop vraagt Will hoe het ermee staat in ‘Bergen op Zoem’, wat erg lachwekkend klinkt. De sfeer zit er gelijk goed in en de bandleden lijken er zin in te hebben. Will speelt de bij het ene nummer gitaar en bij het andere weer bas. De gitarist doet hetzelfde en zelfs de toetsenist speelt ook regelmatig een stukje gitaar mee. Achtergrondzang wordt door iedereen prima voor zijn rekening genomen.

Vol gas

 Het leuke aan de muziek van Will And The People is dat ze constant van tempo wisselt. Het begint lekker rustig om vervolgens vol energie los te barsten wat resulteert in een grote dansende menigte. Bij ‘Birds’ gaat ook weer de hele zaal mee en met ‘Salamander’ gaat alles en iedereen vol gas los. Wat heeft Will toch een heerlijke stem en toont hij zichzelf als een ware entertainer.

Toegift

Als toegift wordt er nog een drietal nummers gespeeld. ‘Masterpiece’ wat lekker rustig begint en aan het einde losbarst in het nodige gitaargeweld. Een verrassende cover van ‘Pixies – Where Is My Mind’ heel gaaf. En als afsluiter wordt ‘The Game’ gespeeld die de hele zaal meezingt. De mannen weten hun reputatie gemakkelijk waar te maken en het is een zeer geslaagde avond. Een klein minpuntje is toch wel de sluiting van de coffeeshops in Bergen op Zoom…