The Baldrick Brothers in café La Strada

“We hebben er altijd zin in!”

Tekst: Sandra Burgers Foto’s: Jan van den Berg ,

De eigenaar van café La Strada in Goes, Eric van de Linde, heeft vanavond The Baldrick Brothers voor de derde keer in zijn café staan. Deze band trad er ook vorig jaar op tijdens kerstavond. Vanavond doet de band dat weer. De redactie van 3voor12/Zeeland vraagt maar eens aan liefhebber Van de Linde en zanger Jaap Weststrate wat The Baldrick Brothers zo bijzonder maakt.

Country-punk-a-billy?

“Ze spelen enthousiast en staan vol overtuiging op het podium” zegt Van de Linde. “Ze weten er echt iedere keer een fantastisch feestje van te maken.”  De muziekstijl spreekt Van de Linde persoonlijk erg aan: “Een soort ‘rock-a-billy-country-punk’, beetje Johnny Cash en het is uptempo. Daarnaast gebruiken ze veel instrumenten: mondharmonica, verschillende percussie-instrumenten en af  toe de ukelele. Het maakt het podium een interessante plek voor het publiek om naar te kijken. Het mooie van hun performance is, dat The Baldrick Brothers – naast de dansgrage, vlotte muziek die ze maken -  ook met elkaar interactief bezig zijn.

Fans

“Ze hebben een vaste schare fans”, zegt Van de Linde, “mensen die van hun muziek houden en ze altijd wel volgen. Vooral mensen van dezelfde leeftijdsgroep als ikzelf…” verklapt hij. “Ehh… en ik ben 21… “ lacht hij. “Nee, ik ben 41. Ik denk dat het voor iedereen een leuk feestje is zo, of je nu rock-a-billy liefhebber bent of niet. Gezellige muziek voor de kerstavond.”
 
De zanger van The Baldrick Brothers, Jaap Weststrate, vervolgt dat dit is wat ze gaan doen vanavond en grapt nog dat: “We muziek maken waar je dorst van krijgt.” 
 

Achtergrond

Twee van de bandleden komen uit een band die nu niet meer bestaat. Toen hebben ze een drummer erbij gehaald, Ronald de Regt, met een min of meer punk achtergrond. De Regt zorgt ervoor dat er een ander genre in hun muziek komt. Weststrate is erbij gevraagd als zanger, samen met de huidige bassist. Weststrate vindt zichzelf geen ‘echte’ zanger: “Ik zing veel onder de douche, vind zingen leuk. Samen met elkaar is het gezellig, ook bij het oefenen.” Het is een band die vier jaar geleden is begonnen met een stuk of 12 nummer en is uitgegroeid tot een stevige groep met een flink aantal (ook wat onbekende) covers. Bijvoorbeeld een nummer als ‘Word up’ van Cameo wordt gespeeld en uitgevoerd in die typische Baldrick Brothers-swing.  Weststrate zegt:  “De keuze van de covers maken we samen. Af en toe een ideetje en als de meerderheid voor is ,dan proberen we het.”

Leukste publiek

“Het leukste publiek voor ons is cafépubliek. We spelen ook bij  ‘motortreffens’, die lui hebben er altijd zin in en willen graag naar een leuke band luisteren en kijken, en dat zijn wij want… we hebben er altijd zin in!” 
En dat is een belangrijke factor: luisteren en kijken naar een band die er zin in heeft. Ze treden een keer of twaalf op per jaar. The Baldrick Brothers maken muziek naast hun baan en willen vooral lol hebben. Dat is een mooie ambitie, nietwaar? 
Meer informatie via: http://www.baldrick-brothers.nl/