De ‘Perfect Match’ van Amyntas & Daniar

Hoe een jongensdroom werkelijkheid wordt

Tekst: Joyce de Nijs Foto: Anouk Photography ,

De 19-jarige Marvin de Feijter (Amyntas) en de 20-jarige Ramon Hirdes (Daniar) vormen sinds kort een duo. Marvin, afkomstig uit Kapelle, studeert voor mediavormgever en Ramon, uit Krabbendijke, werkt in de Free Record Shop in Goes. De twee Zeeuwse DJ’s kennen elkaar nog maar sinds juli van dit jaar, maar brengen nu al samen een track uit. Hun ‘Perfect Match’ verscheen deze maand op het Duitse label Glovel Records. Dit label brengt de komende tien jaar alle muziek uit van dit duo! 3voor12/Zeeland vindt het dan ook de hoogste tijd om je kennis laten te maken met Amyntas & Daniar.

Dertig seconden
Ze leerden elkaar kennen op Small City Dance, op 13 juli 2013. Dit evenement tijdens de havendagen in Kortgene werd georganiseerd door Ramon. Op de tweede dag van dit festival stond ook Marvin op het programma en nadat zij beiden hun sets gedraaid hadden, wisselden ze hun gegevens uit. Een paar weken later werkten Marvin en Ramon samen aan een nummer. Toen op een avond onverwachts een optreden gecancelled werd, zijn ze diezelfde avond de studio ingedoken. ‘Perfect Match’ was geboren. De jongens plaatsten een preview van dertig seconden op internet en sindsdien ging het als een speer. Verschillende platenmaatschappijen zochten contact, maar het tweetal koos uiteindelijk voor Glovel Records.
 
Fruity Loops
“Een jongensdroom die werkelijkheid wordt, kan ik je toch wel vertellen”, aldus Ramon. Beiden produceren van jongs af aan. Zonder enig muzikaal onderricht zijn ze ooit begonnen met het programma Fruity Loops. Nu, een aantal versies van het programma verder, vinden ze dit nog steeds het prettigst werken. Hun stijl omschrijft Ramon in het kort: “Aan één kant zoet, aan de andere keihard. Dat is ook precies hoe wij in elkaar steken. Marvin is een wat stillere jongen en ik het totaal tegenovergestelde”. En dat maakt naar eigen zeggen hun samenwerking zo bijzonder, vandaar ook de titel ‘Perfect Match’.
 
Goed moeten plannen
Dit duo schrijft sterke melodieën met heftige basslines en stevige drops. Meestal jamt Marvin de melodie bij elkaar en springt Ramon daarna bij om er samen één geheel van te maken. In hun liveshows, proberen ze zoveel mogelijk platen te ‘mashen’, zodat een geheel nieuw effect van een nummer ontstaat. Dat ze nu voor een label produceren, wordt niet als een vervelende druk ervaren. Al merken de jongemannen wel dat ze goed moeten plannen: “Mensen wachten op nieuwe dingen, je wordt aangesproken op straat en in winkels. Dat geeft genoeg energie om aan de slag te gaan!”.
 
Plannen
Er staat de komende tijd genoeg op de agenda. Veel ervan houden ze graag nog even stil, maar Marvin en Ramon garanderen ons dat ze komende tijd veel in het nieuws zullen zijn. Ook wil Ramon ons meegeven dat hij Small City Dance eens in Goes wil organiseren. Hij hoopt hiermee op nieuwe samenwerkingen. Daarnaast is dit duo in onderhandeling met verschillende labels over nieuwe projecten. Het is hun wens om door te breken en samen op tour te gaan: “We kennen elkaar nog maar 4 maanden en ons leven wordt totaal op z’n kop gezet. Dat is zo gaaf. Je kunt je niet voorstellen dat je vanavond iemand ontmoet, samen een pilsje drinkt en vier maanden later een single uitbrengt”.
 
De single ‘Perfect Match’ is verkrijgbaar op Beatport en vanaf 3 januari 2014 ook op iTunes, Spotify, Amazon.