Middelburg en Bergen op Zoom vieren Record Store Day

Vinyl in de schijnwerpers

Redactie 3voor12/Zeeland ,

Aanstaande zaterdag is het Record Store Day, een internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Op deze dag zijn in heel Nederland zeer exclusieve vinyl releases verkrijgbaar en treden meer dan honderd artiesten op. Ook in de Middelburgse Drvkkery en De Spot wordt met een tweedehands vinyl markt en gratis optredens aandacht besteed aan deze bijzondere dag.

De Drvkkery heeft vanaf 12.00 uur drie live-optredens op het programma staan: De Belgische singer-songwriter Douglas Firs, de – eveneens uit België afkomstige – Charlie Jones Big Band en de Nederlandse folkbelofte Port of Call. Om 21.00 uur opent De Spot de deuren. Daar vindt een tweedehands vinyl markt plaats waar de DJ’s Hayo en Dr. Buzz oude vinyl singeltjes draaien. Ook treden in de Spot de Britse singer-songwriter Alex Highton en de nieuwe psychedelische rockband van ex-Gorefest gitarist Boudewijn Bonebakker op.  
 
Voor meer informatie over Record Store Day in Middelburg, kijk www.de-drvkkery.nl en op www.despotmiddelburg.nl.
 
Ook De Waterput in Bergen op Zoom heeft de nodige instore optredens gepland. De hele dag door treden onder andere Julian Sas, Boef en de Gelogeerde Aap, Death Letters, Bed Rugs en nog veel meer op. Het volledige programma is te zien op www.waterput.nl.