Hef en Team Vieze verzorgen prima show in Gebouw-T

Jong publiek krijgt waar voor zijn (zak)geld

Daniel Vervelde ,

Afgelopen vrijdag stond er weer een editie van hiphopfeest Kicks! in Gebouw-T op het programma. De organisatoren hebben rapper Hef deze keer weten te strikken als hoofdact. Team Vieze was met hem meegekomen om het Bergse publiek op te warmen.

Team Vieze is een groep rappers, bestaande uit Crooks, Killah Keezy en Rohtjemann. Hef, de grote naam van de avond, is naast zijn solocarrière ontzettend nauw bij het collectief betrokken. De groep is afkomstig uit de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet, wat te horen is in hun muziek. De songs van deze groep staan in het teken van het leven in de deelgemeente en tussen de tracks door wordt de naam van hun trots meerdere malen gescandeerd.
Team Vieze is met name bekend onder de jongere hiphop-luisteraars. Dit is te merken aan de manier waarop het publiek het optreden beleefd. De jongere toeschouwers weten iedere track zonder moeite mee te rappen, terwijl de oudere luisteraars het vooral bij wat geknik op de beat houden.
 
Aan energie en oppepvermogen hebben de jonge rappers geen gebrek: Er wordt veel gesprongen op het podium, er klinken veel rake punchlines en het publiek reageert hier op. Dit maakt Team Vieze een perfecte support-act.

Omdat de eveneens uit Hoogvliet afkomstige rapper Hef als hoofdact op de flyer stond, kwam hij niet in actie tijdens het optreden van Team Vieze. In plaats daarvan maakt hij zich tijdens het optreden van zijn pupillen op voor zijn eigen show. ‘’Hij is nog wat groens aan het roken’’, laat de gastheer van Kicks! weten.
 
Eenmaal op het podium, werpen de ‘voorbereidingen’ van Hef meteen zijn vruchten af. Hij komt ontzettend enthousiast over en dit heeft effect op het publiek. Vanaf zijn eerste woord pakt hij het publiek meteen vast en in het vervolg van het optreden laat hij niet meer los. In tegendeel. Hij krijgt ze steeds steviger en steviger in zijn greep en speelt met ze. Vooral tijdens de wat oudere, bekendere nummers als ‘Gone’, samen met collega-rapper Major, en ‘Overal’ laat het publiek merken dat het Hef waardeert en dat hij ontzettend lekker bezig is.
 
Wanneer de rapper het publiek uiteindelijk loslaat, wordt dit laatste nog maar eens onderstreept. Hij verdeelt de zaal in twee kampen, een links en een rechts. Zodra de DJ de beat start, geeft Hef het sein dat de groepen zich weer bij elkaar mogen voegen. Dit levert een knallend einde van een uitstekende show op.