Derde editie 3voor12zeeland festival staat als een huis

Goesse cafe’s La Strada en de Vrijbuiter afgeladen vol

Tekst: Joris van Moort Foto's: Niels Davidse & Gijs Kamphuis ,

De derde editie van ons eigen 3voor12zeeland festival gaat de boeken in als een geslaagde avond. De bands waren stuk voor stuk lekker op dreef en het publiek enthousiast. Het werd een gemoedelijke en lekker lange avond muziek in de binnenstad van Goes.

 

De aftrap wordt gegeven in La Strada, waar Trenches direct de toon zet. Het café stroomt snel vol en de toehoorders kunnen de puntige rock van het viertal zeer waarderen. Al is de drummer wel erg enthousiast en drukt hij daarmee de rest van de groep qua geluid een beetje weg. Zelf noemen ze hun muziek ‘ordelijke herrie’, en met zo’n drumsound klopt dat aardig. Maar ‘Animal’maakt wel dat er tot op straat wordt mee gedanst. 
Vlug naar een bomvolle Vrijbuiter voor het optreden van Monsun and the Majestical Masters of Mayhem. Deze drie Goesenaren spelen nog heel zo lang samen maar daar is weinig van te merken. Hun op de jaren 70 gestoelde freakoutgaragepsychrock valt goed, net als hun non-nonsens houding. Dit is een band waar we in de toekomst nog van gaan horen. 

 

In La Strada is het dan tijd voor Beyond Lickin’. Een Rotterdams surftrio waarbij je als vanzelf een Quentin Tarantino film bij denkt. Niet in de minste plaats door de maskers die de bandleden dragen. Zelf vinden ze het wat tam voor het podium, maar het publiek beloont de drie met een gemeend applaus.
 
Het Brabantse Dowser heeft wat opstartproblemen, maar herstelt zich in de loop van hun optreden in de Vrijbuiter. ‘Lekker spelen en plezier maken’ hebben deze dame en heren als slogan. Ze houden zich er keurig aan.  

 

All On Black doet dat ook maar heeft dankzei zanger Ivo Jansen het publiek sneller gevonden. De man staat nauwelijks op het podium. Tussen het publiek voelt hij zich als een vis in het water. Waarbij vooral de vrouwelijke fans het moeten ontgelden. Muzikaal staat All On Black als een huis, hun Foo Fighters-rock is strak en lekker pakkend. Last but not least mag Capital Sentimental de bezoekers meevoeren in hun spacy trip. Lange uitgesponnen nummers, een heerlijke saxofoon en prima samenspel. Zeeland mag trots zijn op deze band en wij van 3voor12Zeeland zijn natuurlijk blij dat deze mannen ons festival willen afsluiten. Bedankt aan iedereen die er was en bedankt aan alle bands. Tot volgend jaar.