Jimmy Dumbbell - You Never Know When Jimmy Strikes Again

Lekkere rock-'n-roll met invloeden uit de britpop

Andre Joosse ,

Jimmy Dumbbell stond in 2012 als debutant op het 3voor12/Zeeland festival in Goes. Na een jaar schrijven en repeteren, presenteren ze nu hun eerste EP 'You Never Know When Jimmy Strikes Again'.

Dankzij de deelname aan verschillende bandcontests is de band in 2012 beloond voor het harde werken met een optreden in het voorprogramma van Racoon. Het repertoire is verder uitgebreid en in de zomer zijn de demo’s ‘Can’t Waste Time’ en ‘The Sound’ opgenomen. Na de goed ontvangen demo's was het dus tijd voor een EP. Jimmy Dumbbell bestaat uit Adriaan van de Berg op zang en gitaar, Ferry de Ronde op bas, Willem de Leeuw op gitaar en Corné Flikweert als drummer. Op de EP horen we daarnaast Richard Krijger op toetsen.

Opener van de EP is de single 'Shockwave Lover'. Het is gelijk prijs. Het nummer blijft na twee keer luisteren hangen en kan zo de hitlijsten in. Het is een lekker rock-'n-'roll nummer met duidelijke invloeden van Moke en andere britpop bands.

Met '2 Voices' doet de band het wat rustiger en bewijzen ze dat ze ook akoestisch hun mannetje staan. Net als in 'Liars Chair' wordt aan de rustige rock kracht toegevoegd door de rauwe zang van Adriaan van den Berg. Het is alsof we naar een jonge Eddy Vedder luisteren.

Afsluiter is wellicht iets minder hitgevoelig dan de opener 'Shockwave Lover' maar is het beste nummer van de vier. Het uptempo 'Sister' is een goede rocksong dat door gitaar en toetsen naar een hoger plan wordt getild. Toetsenist Richard Krijger heeft inmiddels de band verlaten, wat zeker een gemis zal zijn. We zijn dan ook benieuwd hoe dit live opgelost gaat worden.

'You Never Know When Jimmy Strikes Again' is een goede debuut EP van de heren uit Bruinisse. De twee uptempo songs zouden zo op een Moke cd passen. Maar ook akoestisch blijven de songs staan als een dijk.

De band staat op 1 juni op Vestrock in Hulst en op 8 juni op Anywave in Zierikzee