De Goesenaren van A Generation After hebben een nieuwe EP uit. Gezien de naam ‘Promo 2012’ kan er geen twijfel zijn, de band is klaar voor grotere optredens en zal zijn zinnen zetten op het komende festivalseizoen. 3voor12/Zeeland kreeg een exemplaar in de brievenbus en luisterden naar wat de band te bieden heeft.

Ze begonnen onder de naam Custom Made, maar veranderde de naam niet veel later in A Generation After. Met het komen en gaan van bandleden veranderde ook het geluid van de band, het resultaat is een rockband met een eigen geluid dat klaar is voor het grote publiek. Twee jaar geleden kwam er al een eerste demo uit van de band, in zes nummers stelde de band zich voor. Zes sterke nummers, met een geluid wat zweefde tussen stoner en het Joy Division geluid waar veel nieuwe bands aan refereren.

Met de nieuwe demo horen we toch een ander sound, zonder dat ze hun oude geluid verloochenen. Met een frisse mix van blues en stoner opent ‘Lose’ sterk. Zonder te voldoen aan het vers-refrein schema maken ze een goed in het gehoor liggend nummer. De mondharmonicasolo verandert het nummer na twee minuten en begeleid het naar een finale met sterk gitaarspel.

Met ‘Fear The Times’ wordt de kwaliteit doorgezet. Het nummer predikt het einde van de wereld. Veel teksten van de band gaan over de dood of het naderende einde, donker maar ook maatschappijkritisch. “We got one generation to fix this” is de oproep.

Met de laatste twee nummers wordt er iets gas terug genomen. ‘Welcome To My World’ en ‘All Alone’ laten nogmaals de veelzijdigheid zien. Ook hier weer de hoofdrol voor de gitaristen, tijdens de opnames nog drie in totaal.

Met hun nieuwe ep laat de band een veelzijdig geluid horen, een mix van psychedelische rock, stoner, blues en southern rock in een toegankelijk ‘A Generation After’ jasje gegoten. Goed gitaarwerk in goede nummers die schreeuwen om live gespeeld te worden.