Popronde: Convoi Exceptional is de vreemde eend

Percussie gezelschap doet naam eer aan

Tekst: Justin Faase Foto’s: Niels Davidse ,

Convoi Exceptional is een vijftal die met hun muziek de wereld over gaat. Overal waar ze komen worden toeschouwers verrast met een wilde instrumentale show, waarbij percussie de boventoon voert. Middelburg is daarop geen uitzondering.

Reizen zit het Rotterdamse Convoi Exceptional in het bloed. Een aantal jaren geleden gingen ze de uitdaging aan om gewapend met alleen hun instrumenten een reis te maken van de havenstad naar Parijs. Inmiddels hebben ze de halve wereld gezien. Een tournee langs de steden van de Popronde is dan ook alsof ze een thuiswedstrijd spelen.

In een overduidelijke stijl van een straatband maakt het vijftal opzwepende percussie muziek, dat verder wordt aangekleed met saxofoon en trompet. Inderdaad, de muziek is instrumentaal, wat ze ten opzichte van de andere bands van de Popronde een vreemde eend in de bijt maakt. Het gebrek aan zang wordt echter ruimschoots goed gemaakt met energieke ritmes op de trommels en energieke uithalen op de blaasinstrumenten, waarmee het optreden al snel een feestje wordt.