Popronde: wilde taferelen bij John Coffey en The Jacks

Utrechtse band rockt pleisterwerk van het plafond

Tekst: Justin Faase & Gijs Kamphuis Foto’s: Niels Davidse & Gijs Kamphuis ,

John Coffey uit Utrecht gebruikt de Popronde om de nieuwe plaat Bright Companions te promoten. Op de reactie van het publiek afgaande, kunnen de platenwinkels in Middelburg binnenkort een stormloop verwachten. Ook warm-up The Jacks zijn klaar voor het grotere werk.

The Jacks is de nieuwe Krezip. Ze komen uit Tilburg hebben ook drie dames en hebben ex-Krezip bassist Joost aanboord. Al kloppen de feiten wel, zo’n bewering kan de prullenbak in. Want The Jacks is girlpower, beter dan Krezip ooit geweest is en ze rocken als een tiet, of zes tieten in dit geval. Een kruising tussen AC/DC en The Arctic Monkeys, of zoiets. Erg energiek en erg leuk om naar te kijken. De Madonna cover ‘Give Me All Your Luvin’ is tof en klinkt leuk. Dit zijn van die acts die heel de avond mogen spelen. Maar dat kan niet want er moet omgebouwd worden: John Coffey staat te wachten. (GK)

Van alle bands die meereizen met de Popronde heeft het Utrechtse John Coffey (like the drink, only not spelled the same) de term “rock” misschien wel het beste begrepen. Vanaf tel één gaat het dak eraf in hardrockcafé Bar American, een plek waar de muziek van de heren met prachtige pornosnorren het beste tot zijn recht komt. 

De nieuwe plaat Bright Companions is opgenomen door de producer van onder andere The Hives, en John Coffey past daar wel bij: springerig, energiek, pakkend en snoeihard. Het is vooral de driftige en enorm aanstekelijke podiumpresentatie die er nog een schepje bovenop doet. De band krijgt de stampvolle kroeg zonder moeite helemaal mee, waarbij zowel de toeschouwers als de bandleden zelf crowdsurfen alsof het een Olympische sport is. Ja, John Coffey maakt van de Popronde een zegetocht. (JF)