Devious hoofdact op Metal-Core

Tellurion en Ynfamia Zeeuwse acts zaterdag in Hoek

Gijs Kamphuis ,

Hoek is klaar voor Metal-Core. Aanstaande zaterdag barst dit eendaagse festival weer los. Sinds het jaar 2000 wordt dit metalfeestje gehouden in het plaatselijke dorpshuis. Waarbij de organisatie het elk jaar voor elkaar krijgt een afwisselend programma samen te stellen. Ook deze dertiende editie staat weer bol van de kwalitatieve metal. Met ruimte voor locale helden, Devious als hoofdact en Snaggeltoöth als afsluiter.

Als publiekstrekker heeft Metal-Core dit jaar de band Devious gestrikt. Deze melodieuze death metalband komt uit het oosten van Nederland en fungeert als vaandeldrager van de grote lichting harde acts die daar vandaan komen. De band deelde het podium onder andere met Cannibal Corpse, Suffocation, Vader, Crowbar en Krisiun. Met die laatste band toerden ze door Europa. ‘Wolfhagen’ is de naam van de cd die de groep dit jaar uitbracht en waarvan ze in Hoek zeker nummers zullen laten horen. Veel wordt er verwacht van The Oath uit het Franse Lyon. Deze black/death formatie is het bewijs dat extreme metal daar in de lift zit. Deze heren zijn daar mede debet aan. Met drie studioalbums en een karrenvracht podiumervaring moet dit toch goed komen. Wie niet kan wachten: Vrijdag speelt de band een opwarm show in bar American in Middelburg. 
Traditioneel houdt Metal-Core ook rekening met bands uit de eigen regio. Zo mag Tellurion uit Oostburg het festival openen en is er ook plaats op het podium voor Ynfamia uit Terneuzen. Colcothar komt ook uit de buurt maar dan net van over de grens.
Oost Nederland is goed vertegenwoordigd zaterdag. Want naast Devious komen ook Grown Cold en Grim Ordeal uit die regio. De laatste is een beloftevolle trash metalband. Volgend jaar gaat de band de studio in om een album op te nemen. Nog net tijd genoeg om in Hoek de pannen van het dak te spelen. Bij Grown Cold komt het core gedeelte van het festival het best naar voren. Deathcore in dit geval. Goed voor de afwisseling en goed voor een energieke show. Metal-Core Hoek wordt afgesloten door de tributeband Snaggeltoöth. Zij zullen het geluid vertolken van de legendarische groep Motörhead. Dik vijfendertig jaar rockhistorie met maar een missie: Everything louder than everything else!
 
 
 
 
Tijdschema:
15:30 - 16:00 Tellurion 
16:30 – 17:00 Colcothar
17:30 – 18:05 Ynfamia
18:35 – 19:15 The Oath
19:45 – 20:30 Grown Cold
21:00 – 21:45 Grim Ordeal
22:15 – 23:15 Devious

23:45 – 01:00 Snaggeltoöth