De verloren ziel van Steen wordt teruggevonden in de PIT

Jarige Steen rapt (mosh)-pit bij elkaar

Lennard de Ridder ,

24 November dropt Steen de Vader zijn tweede album alweer: ‘De Verloren Ziel Van Steen de Vader’. Vanuit Utrecht komt hij all the way down naar het verre zuiden, naar de PIT. Samen met Dion Mase en Kadaver belooft hij een pracht van een show neer te zetten, met in het voorprogramma Skinto.

De show die om 9 uur zou starten met Skinto is wegens vertraging van de artiesten uitgesteld naar 10 uur, wat tot de nodige irritatie van het publiek leidde. Om iets na tienen komt Steen de Vader dan toch op het podium, waar hij direct zijn show laat knallen door het “de PIT” als mosh-pit op te vatten. Hij eist dat er deze avond mosh-pits zullen komen, waar gretig op gereageerd wordt. Het publiek is nog een beetje star aan het begin van zijn show, maar hij maakt hier per direct een einde aan door aan te kondigen dat hij jarig is. Met een eigenzinnige versie op lang zal hij leven (‘langzaam zal ‘tie sterven) begint het publiek lekker mee te doen.
 
Met een afwisseling van classic HipHop-beats, hardcore en dubstep doet hij twee nummers solo waar het publiek goed op reageert. Nadat hij het publiek trakteert op bacardi-cola’s omdat hij jarig is, heeft hij bereikt wat hij wilde bereiken: mosh-pits. Terwijl Dion Mase opkomt en Steen bijstaat, rapt Steen de PIT naar een hoger level met zijn track Bier. Een freestyle mag ook niet ontbreken. Het enigszins luidruchtige publiek valt stil wanneer hij een freestyle over de PIT en zijn publiek maakt.
 
Na een aantal nummers met zijn tweeën te hebben gedaan komt dan ook Kadaver op, waar hij de rest van de avond nummers van zijn nieuwe album mee opvoert: ‘De Verloren Ziel Van Steen de Vader’. Het contact met het publiek wordt steeds beter. Met zijn ogen wist hij het publiek mee te slepen in zijn show. Zonder een woord te zeggen kreeg hij bij elke track minstens twee mosh-pits, die hij aanmoedigde met de venue waar we ons bevonden: ‘Pit Pit Pit!’.
 
Na een show van een uur te hebben gegeven waar het dak bijna werd aangeraakt door het publiek komt dan Skinto als naprogramma in plaats van voorprogramma. Hij weet met een mix van drum&bass, dubstep en HipHop het succes van Steen de Vader voort te zetten. Het publiek danst met hem mee, nieuwe mosh-pits en zelfs een wall of death ontstaan. Wanneer Skinto aankondigt zijn laatste tracks te doen spreekt hij zijn wens uit: Stagediven. Zijn wens komt uit en hij eindigt zijn show met een uiterst enthousiast publiek.
 

Skinto’s droom kwam uit, maar bovenal vindt Steen de Vader zijn ziel terug in het publiek van de PIT. Met een bijna hypnotiserende werking wist hij het publiek mee te slepen in zijn show.