Flashback naar The Doors in De Piek

Tributeband The Doors in Concert spelen feilloos in uitverkochte zaal

Tekst: Jadran Petkovic & Elvin de Regt Foto's: Els Swart ,

The Doors in Concert trok afgelopen zaterdag een enorm aantal mensen naar De Piek in Vlissingen. De rij wachtenden strekte zich uit tot het Bellamypark. Het optreden, in combinatie met het enthousiaste publiek, het sfeervolle rode licht en de rookmachine zorgden voor een zeer geslaagde avond.

De originele Doors waren de meesters van de improvisatie, de tributeband speelden deze improvisaties feilloos na.  De bandleden, die zelfs qua uiterlijk enige gelijkenissen tonen met de echte Doors leden, maken gebruik van originele instrumenten en technisch was er dan ook niets op hun spel aan te merken. Wel was het jammer dat de band vrij weinig contact maakte met de toeschouwers en soms ietwat statisch oogden. De nummerkeuze was goed, maar voor de doorgewinterde Doors fan wellicht ook een beetje te mainstream.
 
Het publiek, dat uit een uitzonderlijk hoog aantal jongeren bestond, liet zich echter niet vermurwen door deze kleinigheden en genoot met volle teugen. Optredens van de originele Doors kunnen we helaas alleen nog zien op DVD's, deze tributeband vormt een waardig live alternatief.