25 november: Muzikantendag Middelburg

Diverse workshops in de binnenstad van Middelburg

André Joosse ,

Op 25 november is er een Muzikantendag in Middelburg. Naast akoestische sessies, dj workshops, begeleiding en adviezen voor bands organiseert 3voor12/Zeeland twee workshops popjournalistiek. Check hier het volledige programma.

Op 5 locaties in de binnenstad van Middelburg geven experts uit de muziekwereld je extra bagage mee voor de groei van je muzikale ambities, in de vorm van verschillende gratis workshops.
 
Niet alleen voor bands en artiesten is er veel te doen. Er zijn ook 3voor12 workshops over popjournalistiek. Iedereen is welkom en de entree is gratis.
 
Akoestische sessies
Elke band / muzikant heeft promomateriaal nodig. Wij helpen je graag een handje! Laat je akoestische sessie door professionals filmen in een sfeervolle setting. Je krijgt de opnames, gemonteerd en al, toegestuurd zodat je het online kunt inzetten voor de promotie van jouw band of project. (aanmelden t.dieleman@welzijnmiddelburg.nl)
Doorlopend, vanaf 14.00 uur De Spot
 
DJ Lab
Beatjugglen, scratchen, mixen, hoe bereid je je voor op dj competities? Je leert de kneepjes van het dj-vak tijdens de workshops van het DJ Lab! Volg een masterclass van DJ Damented of de workshop EDM music production van True Identity. De kans om je turntableskills bij te schaven! DJ Damented geeft bovendien een niet te missen showcase! Host: DJ Vindictiv.
Doorlopend, vanaf 14.00 uur Zanzibar
 
3voor12workshop: popjournalistiek
Hoe schrijf je een recensie, hoe bereid je je voor, hoe ga je te werk, waar moet je op letten. Niemand minder dan muziekjournalist Ingmar Griffioen gaat het jou vertellen! (aanmelden: info@3voor12zeeland.nl
14.00 - 15.00 uur café De Geere
 
Masterclass met Jiggy Djé
Jiggy Djé leert je de kneepjes van het vak. Hoe start je een succesvolle hiphopcarrière in Nederland, wat zijn de kansen en bedreigingen bij het starten van je eigen label? Jiggy Djé, rapper en oprichter van het leukste hiphop label van Nederland Noah’s Ark, gaat graag de dialoog met je aan.
14.15 - 15.15 uur De Spot
 
Van huiskamerconcert tot HMH en terug
Als je band het oefenhok wel van binnen heeft gezien en wil gaan optreden, dan gaat er wat veranderen. Jouw muziek moet je gaan 'verkopen'. Je kunt het zelf doen, maar je kunt ook een boeker benaderen die het vuile werk voor je opknapt. Hoe benader je zo iemand en wat kan die voor je doen. Bas Flesman, eigenaar van Belmont Bookings, kan het je vertellen!
14.00 - 14.45 uur Kaffee ’t Hof
 
Demopanel
Twee jaar geleden was het demopanel een dikke hit op de muzikantendag. Muziekspecialisten bespreken je demo en voorzien je van bruikbaar advies en concrete tips. Dit jaar met Henri Meijer (Song Analytics), Marjolein de Vlieger (poppodium Burgerweeshuis), Cas Burgers (Grote Prijs van Nederland).
15.00 - 17.00 uur Kaffee ’t Hof
 
Geldstromen in de popmuziek
Gages, muziekrechten via Buma/Stemra en Sena, de verkoop van cd’s en vergoedingen voor het online gebruik van je muziek... Tijdens deze workshop worden de verschillende inkomstenbronnen voor muzikanten uiteen gezet. Jan van der Plas (Muzikantengids) helpt je op weg naar je eigen verdienmodel.
15.00 - 15.45 uur Seventy-Seven
 
3voor12workshop: concertfotografie
Wil jij jouw skills als popfotograaf verbeteren? Wil je meer collega-fotografen leren kennen? Kom dan naar de workshop van 3voor12. Na een korte uitleg en wat tips en trucs neemt popfotograaf Andre Joosse foto’s van bekende en minder bekende fotografen onder de loep. Wat kan beter en hoe? (aanmelden: info@3voor12zeeland.nl)
15.45 - 16.30 uur De Spot
 
Rock your English
Verbeter je Engels! Buffi Duberman, auteur van Rock Your English, coacht je naar een betere uitspraak! Aan de hand van bekende popsongs en liedjes van deelnemers rockt Buffy jouw Engels. Breng een eigen song mee op USB! Duberman werkte eerder samen met onder andere Caro Emerald, Kane, Within Temptation en Jacqueline Govaert.
16.00 - 17.00 uur café De Geere

Start je carrière in België!
De muzikale carrière van Stef Heeren, frontman van de folkband Kiss The Anus Of A Black Cat staat het laatste jaar stevig op de rails. Zijn ervaringen en aanpak deelt hij graag met jou. Hij legt uit hoe hun band dit heeft aangepakt en introduceert je in het Belgische popnetwerk.
16.00 - 16.45 uur Seventy-Seven

Panel Zeeuwse popprogrammeurs
Vergroot je kansen om geboekt te worden bij de Zeeuwse poppodia. De programmeurs van de Piek, de Spot, de Klomp, Brogum en Podium ‘t Beest vertellen wat jij moet doen om op hun podium te komen. Stel al je vragen en leg ze het vuur aan de schenen. Bands en muzikanten zorg dat je erbij bent!
16.45 - 18.00 uur De Spot
 
Hoe schrijf ik een hit?
Op school mag je niet afkijken. Maar gelukkig is deze regel niet van toepassing op muzikanten. In deze workshop neemt Pim van de Werken (producer en muzikant zonder principes ) samen met jou een hit onder de loep. Waarom is nou juist dit nummer een succesnummer?
17.00 - 18.00 uur Kaffee ’t Hof

 
Netwerkborrel
Om de dag af te sluiten, na te praten en verdere contacten te leggen is er een netwerkborrel in de Spot. Kun je nog even die programmeur aan z'n jas trekken, of doorvragen over een workshop die je gevolgd hebt. Gewoon bier drinken en luisteren naar plaatjes die DJ Bartcore draait mag natuurlijk ook... En wij zorgen voor hapjes!
18.00 - 19.00 uur De Spot