Vestrock: The Subs is de enige échte headliner van Vestrock 2012!

Een waar rockconcert

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

In 2006 werd The Subs opgericht door Jeroen De Pessemier en Wiebe Loccufier. Eind 2008 kwam daar de dj Highbloo bij om het duo te versterken tot een trio. Afkomstig uit Gent heeft The Subs wereldwijd al opgetreden.

Als dé afsluiter van Vestrock staat het publiek al klaar om helemaal uit zijn dak te gaan op de electrobeats van The Subs. In gewaden met capuchon komen de heren het podium op en gelijk knalt de muziek van het podium af. Energie te over en een lichtshow die nog wat accenten toevoegt aan de electropunk. Duidelijke invloeden van de band zijn onder meer Underworld, Daft Punk en Boys Noize. Na het eerste nummer gaan de gewaden uit en barst de show echt los.
 
Het hele publiek staat de dansen en te springen. Er wordt regelmatig opgebouwd naar climaxen en de energie van de muziek en de Subs-heren geeft een dik feest op de festivalweide. De live drums geven het optreden enorm veel extra boost en ook de keytar ontbreekt niet. Bier vliegt door de lucht, er wordt gecrowdsurft en eigenlijk lijkt het net een rockconcert. Iedereen houdt van The Subs en of je nu rocker bent of liefhebber van trance, The Subs brengt iedereen samen.