Vestrock: Stunned Ziggy opent Vestrock 2012

Hulst wordt wakker geschud

Andre Joosse ,

Dat je door veel op te treden een plaats kan verdienen op een groot festival heeft het drietal van Stunned Ziggy wel bewezen. De Vlamingen hebben zich ingeschreven voor de Zeeuws-Vlaamse talentenjacht Steenworp en hebben zich zo in de kijker kunnen spelen. Ze wonnen hun voorronde en werden in de finale uitgekozen om deel te nemen aan de Vestrock Rally. Op deze voorronde van het grote Vestrock speelden zij wederom overtuigend en daarom mogen ze vandaag het festival openen.

Het vele optreden heeft ook gezorgd dat er al een behoorlijke groep fans de band volgen. Het is daarom al redelijk druk voor het podium zo vroeg op de dag. De sfeer zit er duidelijk al goed in. Het drietal komt uit Evergem, net over de grens bij Gent. De gitaristen bleven over na een split van hun vorige band, met een vriend die net was gaan drummen was de band compleet.  

Een rustig begin is er niet bij, met hun grunge rock laten ze Hulst weten dat het festival geopend is. De jonge mannen hebben duidelijk goed naar Nirvana geluisterd. Dat hoor je terug in bijvoorbeeld hun nummer Old School, schreeuwerige grunge met explosieve uithalen, een korte gitaarsolo en vooral veel energie. Een genot om naar te luisteren en hoewel het nog erg vroeg is, is de drang om te springen al erg groot.