Vestrock: Sherman overtuigt niet in Zeeuws-Vlaanderen

Na Engeland en Belgiƫ is nu Nederland aan de beurt

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Ingeborg de Pooter ,

Sherman is een vrij onbekende naam voor het Nederlandse publiek. Racoon nam de Vlaamse Sherman mee op sleeptouw en de singer-songwriter, vergezeld door band, mocht in het voorprogramma spelen. Zoals de Vlaamse Milow, voor ons Hollanders, ook begon in het voorprogramma van Racoon. Dezelfde soort dertien in een dozijn liedjes. Weinig onderscheidend van andere singer-songwriters.

 Sherman verhuisde een paar jaar geleden naar Londen waar hij toevallig werd ontdekt door een BBC producer. Die zorgde ervoor dat Sherman een BBC2 live sessie bij The Janice Long Show mocht doen. Terug in België is zijn nummer 'On Your Side' ook een hit en neemt Steven Bossuyt (Sherman) nieuwe nummers op, ditmaal met band.

 
En nu staat Sherman op Vestrock. Het open Cortonville podium is ook niet echt de juiste locatie voor deze artiest. Een intiemere setting past vele malen beter bij de beheerste liedjes. Helaas klinkt Steven vocaal regelmatig onzuiver, maar heeft het prima naar zijn zin en leeft zich uit op zijn gitaar. Ook het publiek laat zich slecht opwarmen. De band trekt zich er niets van aan en heeft genoeg energie om de hele dag door te spelen.