Vestrock: Saint Helena Dove zorgt voor intimiteit

Een afwisselend stemgeluid dat niet verveelt

Cathelijne de Groen ,

Janine van Osta staat tegenwoordig als Saint Helena Dove op het podium. Een jonge meid met potentie om een grote meid te worden.

Saint Helena Dove, ofwel Janine van Osta, begon een aantal jaar geleden in de band van Jay Minor. Nog piepjong had ze destijds al een schitterende stem. Een meisje om in de gaten te houden. Nu staat ze op Vestrock op de Silent Stage. Een Silent Stage? Jawel, aan de entree van het podium krijg je een draadloze koptelefoon mee waarop je het optreden kunt luisteren. Alles is live, alleen hoor je zonder koptelefoon niets.

Het is een kort optreden, er staat maar twintig minuutjes voor gepland, maar toch is het weer verbazend wat Janine met haar stem kan. Geen saaie doorsnee liedjes. Met haar kundige stem brengt ze variatie in haar zelfgeschreven nummers. En dat terwijl ze er slechts met zichzelf en een gitaar staat. Zelfs al staat Textures er doorheen te denderen (of zoals ze zelf zegt “een soort Saint Helena Dove gemixt met Textures”) klinkt haar muziek nog zachtaardig met een twist. Alstublieft, de nieuwe Emilíana Torrini, maar dan anders. Doe er wat mee Nederland!