Vestrock: Kraantje Pappie gaat voor de testosteronaanpak

Kraan gunt Vestrock zijn feestje

Tekst: Nikkie Vinke Foto's: ,

Na de hip-pop light van Gers Pardoel is het de beurt aan Kraantje Pappie om Vestrock te voorzien van het echte werk. Slechts een half uurtje op de Vestrock affiche is voor Kraantje Pappie gereserveerd. Als verademing op alle hiphop clichés vertelt Kraan dat hij zich goed beseft dat hij maar een klein stukje van het programma uitmaakt en dat het het feestje van de bezoekers is. Zij moeten vooral ook alleen applaus geven als hij het verdiend heeft. Hulst stelt hem niet teleur.

 De 25-jarige Groninger uit de Noah's Ark stal van Jiggy Dje weet deze korte tijd echter efficiënt te benutten. Daar waar Gers vooral de jongere meisjes om zijn vinger weet te winden, gaat Kraan voor de testosteronaanpak. Beuken! Met ondersteunig van sidekick Fiddox en DJ Friss brengt hij Vestrock een handvol tracks van zijn debuutalbum Crane. Dikke beats en teksten vol humor en spot vormen de basis van zijn muziek. Ook laat Kraan het publiek kennismaken met Noisia, het drum 'n bass collectief dat verantwoordelijk was voor de productie van zijn album.

 
Toch nog een gimmick: als inleiding van de track 'Het is Crane' doet Kraantje Pappie een ware Voice of Holland-editie waarbij het publiek moet omdraaien als ze hem goed vinden. Hij heeft namelijk zangles genomen voor zijn moeder (Kraantje Mammie?). Aan deze oproep wordt massaal gehoor gegeven. Tegen het eind van de set komt de langverwachte hit 'Waar is Kraan' voorbij en gaat Vestrock nog een laatste keer los. Het is duidelijk: iedereen weet waar Kraan nu is.