Vestrock: Charmante inleiding van de avond met Intergalactic Lovers

Tekst: Nikkie Vinke Foto's: Andre Joosse ,

Wat komt het goed uit dat Intergalactic Lovers na de Heideroosjes geprogrammeerd staat: een ideale band om even uit te rusten en achterover te leunen. Of, voor veel mensen, een frietje te halen en een sanitaire stop te houden. De band uit Aalst is op dit tijdstip een van de onbekendere namen op de affiche en dat merk je op de weide: het is iets rustiger en dat zorgt voor een prettige adempauze.

 Intergalactic Lovers gooide vorig jaar hoge ogen met hun debuutalbum Greetings & Salutations en was onder meer te bewonderen in het voorprogramma van dEUS tijdens hun Nederlandse tour. Op de Zeeuwse podia hebben we deze Belgen nog maar weinig gezien. De hoogste tijd voor een volwaardige presentatie dus. De Belgen openen met een wat onbekender nummer en schakelen snel over naar de hoogtepunten van het debuut. De nummers worden aan elkaar gelijmd door de bijzondere, mooie stem van zangeres Lara Chedraoui en ook op het podium blijkt ze een blikvanger met haar lange donkere haar en korte jeansbroekje.

 
Halverwege de set ontvangen we een primeur en speelt de band een nieuw nummer voor het eerst in Nederland, en wel in 'Huulst'. Snel daarna volgt 'Delay', voormalig nummer één uit De Afrekening, waarbij de overdrive prettig over het Vestrockterrein schalt. Terwijl het langzaam afkoelt en de wind iets aantrekt spelen deze buitenaardse minnaars hun laatste nummer en verlaten ze na een groepsbuiging de Cortonville Stage. Een overtuigend en veel te kort optreden dat smaakt naar meer: binnenkort een volwaardige show op Zeeuwse bodem?