Vestrock: Gork A27 op missie in Hulst

Zeeuwse belofte wederom belachelijk goed

Tekst: Ingeborg de Pooter Foto's: Martin Hol ,

Na het winnen van o.a. de Zeeuwse Belofte van 2011, gaat het hard met Gork A27. Geen Zeeuws festival blijft onbespeeld deze zomer. Wij noemden ze eerder 'belachelijk goed voor een act die zo kort mee doet'.

 Een vrij unieke mix van stijlen als stoner en post-rock en een flinke dosis charisma, is wat Gork A27 sterk maakt. Binnen, tussen de beschermende muren van de podia, was het overtuigend en psychedelisch. De band, onder de bezielende leiding van frontman Tim Roos, wist al een reeks Zeeuwse zalen in te pakken. Maar pakken ze ook Vestrock in?

 Ook vandaag zet Gork een prima optreden neer. Er is al een behoorlijk publiek op de been dat duidelijk het beste voor heeft met de mannen, die weer tot het uiterste gaan. Zanger Tim zingt de nummers vol overgave en misschien nog wel met een tikje meer. Appelsientje is de drug en die werkt blijkbaar prima. De kleine probleempjes met 1 van de pedalen deert ze niet. Er wordt een melding van gemaakt die eigenlijk overbodig is, want opvallen doet het verder niet. Het nummer Strawberry Jam Jar is nu al een klassieker, dat bewijst het meebrullende publiek wel. Gork A27 is een band die er mag zijn en waar we vast ook nog meer van gaan horen.  Zij het alleen al omdat ze de komende weken nog op tal van Zeeuwse festivals te zien zijn. Dus wat dat inpakken betreft: dat is gelukt! In een fraai papiertje met een grote strik er om. Missie geslaagd!