Vestrock: Compact Disc Dummies vers van Humo's Rock Rally

De jonge broertjes weten de Silent Stage in te pakken

Cathelijne de Groen ,

Twee broekies met beugels en puistjes. Pas 17 en 19 jaar, wonnen de broers Janus en Lennert Coorevits twee maanden geleden Humo's Rock Rally, de belangrijkste Vlaamse bandwedstrijd. Alleen maken de broers geen rock, maar electropunk. Humo heeft zich ontdaan van hokjes en gekozen voor dit jonge duo. Misschien zelfs de opvolgers van de Dewaele brothers?

 Electro op de Silent Stage? Het kan, het ziet er gewoon gek uit als je het geluid er niet bij hoort. Heel rustig bouwen ze hun set op en iedereen staat te wachten tot het geluid door de koptelefoon losbarst. Dat laat echter even op zich wachten, net als het publiek. Maar als de elektrische gitaar erbij komt is iedereen onder de indruk. Een divers geluid waarbij er onder andere gebruik gemaakt wordt van een klein keyboard geplaatst op een wipkip-spiraal, samples en gitaren.

 
Op het podium staat als aankleding ouderwetse apparatuur van lang voor hun tijd. De muziek komt los, de jongens waren al los en het publiek nu ook. De jongens kunnen in de toekomst nog veel leren, maar met hun muzikale talent gaan ze het nog ver schoppen. Ze sluiten af met een cover van Britney Spears, Toxic. Een geheel eigen versie en het publiek vindt het fantastisch. Ook de Vestrock-crew geniet en geeft aan dat ze nóg een nummertje mogen spelen. Het staat inmiddels vol voor het podium waar iedereen staat mee te dansen. Een succes, zelfs via de koptelefoons.