Vestrock: Publiek verdeeld over Arid

Meisjes van middelbare leeftijd weten zich wel te vermaken

Tekst: Nikkie Vinke Foto's: Ingeborg de Pooter ,

Arid kon niet veel verkeerd doen voor een groot deel van het publiek. Een hele club meisjes van middelbare leeftijd stroomde naar het podium toe om Jasper Steverlinck te zien zingen en zich weer 15 jaar jonger te voelen. Enkel een blik van de zanger was nodig om gejoel te laten losbarsten. Bij het tweede nummer ‘Too Late Tonight’ mocht het publiek al meezingen in de vorm van vraag en antwoord, hiermee heeft de band zijn kruit al verschoten. Arid kreeg de meeste speeltijd van de hele dag, maar kon geen 60 minuten blijven boeien. De jongeren haakten af en vertrokken naar de Silent Disco, de mannen deden een dutje of haalden bier.

 De liedjes van Arid zijn voor de meesten wel bekend, maar de Freddie Mercury achtige kopstem van Jasper kon maar net boven de bas uitkomen. Dit is niet te wijten aan zijn bereik, eerder aan de techniek. Uiteindelijk trekt de band nog een laatje open en wordt het met ‘Come On’ wat ruiger. Daarna kakt de boel weer in.

 
Voor veel vrouwen in het publiek was het optreden van Arid een lekker lang tussendoortje. Voor de muziekliefhebbers was de band niet erg vernieuwend noch diepgaand.