Vestrock: Addicted Kru Sound heeft wat moeite met overtuigen

Dreunende bassen over de festivalweide

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Addicted Kru Sound, afgekort AKS, zijn de grote Belgische dubstep-helden van dit moment. Met z'n vijven en een zangeres maken ze een mix van niet alleen dubstep, maar ook drum 'n bass, breakbeat en electro. De band heeft geen slechte reputatie en maakte al officiële remixen voor grootheden zoals Wu Tang Clan. Ze hebben er een tour door de USA op zitten en speelden al op grote festivals zoals Lowlands, Pukkelpop en Dour. Nu de één na laatste band op Vestrock 2012.

De Cortonville Stage is eigenlijk wat te klein voor deze groep. Keurig werken ze een set af met gepast enthousiasme. Het publiek is er ook wat kalmpjes onder. De bassen dreunen over het festivalterrein en hier en daar wordt een dansje gedaan. Dan vertellen ze dat ze hun saxofoon vergeten zijn in Leuven, maar dankbaar zijn dat Lara Chedraoui haar sax wilde uitlenen aan AKS.

AKS mist iets op het Vestrock festival. Ergens tussen de band en het publiek gaat een stukje charme verloren. Muzikaal weinig op aan te merken, maar af en toe is het geluid wel erg hard. Door de zware en diepe bassen trillen je trommelvliezen bijna ter plekke kapot. Het is te hopen dat iedereen voorzien is van een set oordoppen.